• Business

    Επεκτείνει τον στόλο της η The Cool Pool – Αισιόδοξος ο Tony Lauritzen


    Στα 18 πλοία μεταφοράς LNG φιλοδοξεί να επεκτείνει τον στόλο του μέχρι τον Οκτώβριο, γιορτάζοντας τα πρώτα του «γενέθλια», το συνεργατικό σχήμα The Cool Pool, με επικεφαλής τον Tony Lauritzen, που αποτελείται από την Dynagas την GasLog και την Golar LNG.

    Η The Cool Pool συγκροτήθηκε με 14 σύγχρονα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τον Οκτώβριο του 2015, σε μία περίοδο όπου οι τιμές ναύλωσης κινούνταν σε χαμηλά επίπεδα και πολλά πλοία βρίσκονταν χωρίς συμβόλαια. Η Golar LNG έβαλε οκτώ πλοία στο pool, ενώ οι Dynagas και GasLog πρόσθεσαν από τρία.

    Στα 14 αυτά πλοία αναμένεται σύντομα να προστεθούν ακόμα δύο από την GasLog και άλλα τόσα από την Golar LNG, φτάνοντας συνολικά στα 18.

    Ο Lauritzen, που είναι και διευθύνων σύμβουλος της Dynagas, δήλωσε ότι το pool βρίσκεται σε συζητήσεις με εφοπλιστές που ενδιαφέρονται να προσθέσουν τα πλοία τους σε αυτό. «Αν βρούμε τους κατάλληλους ιδιοκτήτες που πληρούν τα δικά μας κριτήρια, τότε θα το συζητούσαμε», ξεκαθάρισε.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η The Cool Pool, με το μεγάλο της χαρτοφυλάκιο πλοίων, είναι σε θέση να προσφέρει μία ποικιλία συμφωνιών ναύλωσης, ενώ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την υποστήριξη που έχει λάβει το pool από διάφορους ναυλωτές.

    Αναφέρθηκε ακόμα στην πρόσφατη ανάκαμψη της αγοράς LNG, την οποία απέδωσε σε μεγάλο βαθμό στη συνολική αύξηση της παραγωγής, καθώς τα προγραμματισμένα projects υγροποίησης αρχίζουν να αυξάνονται.

    Ο Lauritzen τόνισε επίσης ότι είναι αισιόδοξος για περαιτέρω βελτίωση των τιμών φέτος.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/pos-enas-stolos-apo-85-plia-fantasmata-mpori-na-kani-ta-christougenna-mas-pio-akriva/72745



    ΣΧΟΛΙΑ