• Business

    Οι τέσσερις εταιρείες που έλαβαν άδεια για φαρμακευτική κάνναβη – 43 έχουν καταθέσει φάκελο

    • NewsRoom
    κανναβη

    Φύλλο κάνναβης


    Σαράντα τρεις είναι οι φάκελοι – μνηστήρες, που έχουν κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, προκειμένου οι αποστολείς τους να αποκτήσουν αδειοδότηση, σχετικά με την εγκατάσταση μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

    Σύμφωνα με τη χθεσινή έκδοση της εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αριθμός φύλλου 1162), χορηγείται, σε πρώτη φάση, πενταετής άδεια εγκατάστασης στην εταιρεία «PHARMA ESSENZA CANNABIS ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΑΕ».

    Η αδειοδότηση που δόθηκε αφορά σε επένδυση, το ύψος της οποίας εκτιμάται να φτάσει τα 8 εκατ. ευρώ. Η εργασία θα λάβει χώρα σε ενιαία έκταση 85,3 στρεμμάτων, στην περιοχή Δροσελή, του δήμου Αδραβίδας – Κυλλήνης, ενώ αναμένεται να απασχολήσει 60 εργαζόμενους.

    Η άδεια εγκατάστασης και παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης που δόθηκε στην εταιρεία «PHARMA ESSENZA CANNABIS -ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ AΕ» αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά άδεια που έχει δοθεί. Οι πρώτες τρεις άδειες έχουν δοθεί στις εταιρείες:

    • BIOMECANN AE, που εδρεύει στη Λάρισα, με εκτιμώμενη επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ και εκτιμώμενο αριθμό εργαζομένων τα 51 άτομα και
    • BIOPROCANN AE, που εδρεύει στην Κόρινθο, με εκτιμώμενη επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ, με εκτιμώμενο αριθμό εργαζομένων τα 66 άτομα.
    • ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, στη Βιομηχανική Ζώνη στα Εξαμίλια του δήμου Κορινθίας, με επένδυση 9 εκατ. ευρώ και 38 εργαζόμενους.

    Σημειώνεται ότι οι άδειες έχουν πενταετή διάρκεια, ενώ η επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνεται σε ετήσια βάση.

    Για τους 43 προς έγκριση φακέλους, το εκτιμώμενο ύψος επένδυσης φτάνει στα 529 εκατ. ευρώ και ο αριθμός εργαζομένων, όπως των προσδιορίζουν οι εταιρείες, ανέρχεται στους 2.862 ανθρώπους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Χαμός» στον Καναδά για τα πρώτα καταστήματα πώλησης κάνναβης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδεια στην Tikun Olam Greece για καλλιέργεια βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης – Στα 9 εκατ. η επένδυση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βουλή: κατατέθηκε τροπολογία για την επέκταση καλλιέργειας της φαρμακευτικής κάνναβης



    ΣΧΟΛΙΑ