• Business

    Έως το τέλος του 2020 η τηλεργασία σε Google και Facebook


    Η απόφαση που έλαβαν οι δύο εταιρείες κολοσσοί για την προστασία των εργαζομένων τους από την πανδημία

    Οι εργαζόμενοι σε Google και Facebook που το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι έως το τέλος του 2020, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, που διευκρίνισαν ότι θα επιτρέψουν αυτή τη δυνατότητα με στόχο να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους από την πανδημία

    Οι τεχνολογικοί κολοσσοί αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα γραφεία τους, αλλά επιτρέπουν περισσότερη ευελιξία με εργασία στο σπίτι.

    Η Google αρχικά είπε ότι θα διατηρούσε την πολιτική έως την 1η Ιουνίου, αλλά την επεκτείνει για όλη τη χρονιά. Η Facebook, από την άλλη, θα ανοίξει τα γραφεία της στις 6 Ιουλίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι που πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο θα μπορούν να το πράξουν από τον Ιούλιο, με τη λήψη βελτιωμένων μέτρων ασφαλείας.

    Ωστόσο, η πλειονότητα των εργαζομένων που μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από το σπίτι θα είναι σε θέση να το κάνουν μέχρι το τέλος του έτους, πρόσθεσε ο CEO της Google.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Facebook ήταν από τις πρώτες εταιρείες τεχνολογίας που ζήτησαν από τους υπαλλήλους του να αρχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

    Από τότε, η εταιρεία έλαβε μέτρα για να στηρίξει τους υπαλλήλους της στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, η Facebook έδωσε στους εργαζομένους μπόνους 1.000 δολαρίων, για να καλύψουν τις ανάγκες φροντίδας των παιδιών και εργασίας από το σπίτι.



    ΣΧΟΛΙΑ