• Business

    Entersoft: «Χρυσή» δεκαετία με στρατηγικές εξαγορές, αυξανόμενα μερίσματα και μία δυνατή επιστημονική ομάδα

    • NewsRoom

    Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεκαετία 2010-19 για την ελληνική εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού Entersoft.

    Σε μία δεκαετία κατά την οποία η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με τις οξύτατες συνέπειες της οικονομικής κρίσης, με πολλές επιχειρήσεις να «απειλούνται» από ποικίλα προβλήματα, ακόμη και με «λουκέτο», η Entersoft έκανε τη διαφορά, αξιοποιώντας δύο βασικά όπλα: υψηλή τεχνολογία και κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες.

    Επενδύοντας σε αυτόν τον «χρυσό» συνδυασμό, η εταιρεία κατάφερε να έχει διαρκή ανάπτυξη καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας. Και αυτό γιατί αποτέλεσε έμπιστο συνεργάτη και κινητήριο μοχλό για πολλές επιχειρήσεις, βοηθώντας τες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κρίσης, μέσα από τεχνολογικά εργαλεία που λειτούργησαν ανασταλτικά στην ύφεση, εξασφαλίζοντάς τους μειώσεις κόστους, εκσυγχρονισμό συστημάτων, αλλά και καλύτερη και αμεσότερη επικοινωνία με τους πελάτες τους.

    Ως αποτέλεσμα της πολιτικής της αυτής, η Entersoft κατάφερε να αυξήσει τα τελευταία χρόνια το πελατολόγιό της, φτάνοντας να μετρά σήμερα 3.500 συνεργάτες – ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και να αποκτήσει δυναμική παρουσία στο εξωτερικό. Η Entersoft συνεργάζεται συγκεκριμένα με πολυάριθμους συνεργάτες από 21 χώρες του εξωτερικού, όπως η Ρουμανία, η Πολωνία, το Ντουμπάι και άλλες.

    Η διαρκής ανοδική πορεία της Entersoft έγκειται στον επιτυχημένο συνδυασμό των τεχνολογικών εργαλείων που επιλέγει και των επιχειρηματικών κινήσεων στις οποίες προχωρά. Πιο συγκεκριμένα, η Entersoft επενδύει στους πιο σύγχρονους τομείς τεχνολογίας, ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές για το επιχειρηματικό λογισμικό και το ρόλο του στην εξελισσόμενη ψηφιοποίηση των διαδικασιών, όπως είναι για παράδειγμα, το cloud, το Enterprise Mobility και το Supply Chain, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει και εμπλουτίζει τη γκάμα των λύσεων και υπηρεσιών που παρέχει, με επιτυχημένες εξαγορές.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εξαγορά της εταιρείας Retail Link το 2009, μία κίνηση που αποδείχθηκε στρατηγικής σημασίας για τον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, έναν τομέα που αποτελεί πρωταρχικό στόχο της σημερινής κυβέρνησης στις αλλαγές που εφαρμόζει. Η πολιτική της νέας κυβέρνησης, που σχεδιάζει να διευρύνει άμεσα και δυναμικά την ηλεκτρονική τιμολόγηση, καθώς και την αποϋλοποίηση των αποδείξεων λιανικής, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη λίστα με τους συνεργάτες της Entersoft.

    Η σταθερά αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, παρά τις δυσμενείς οικονομικές και επιχειρηματικές συνθήκες που επικράτησαν στην Ελλάδα, ενέπνευσε εμπιστοσύνη σε σημαντικούς επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να συνεργαστούν με την Entersoft, κατέχοντας σημαντικές θέσεις στην εταιρεία από το 2008, οπότε και εισήλθε στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Η Entersoft έχει καταφέρει να χτίσει μία σχέση αξιοπιστίας με τους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές της, καθώς τα χρόνια της παρουσίας της στο Χρηματιστήριο πέτυχε να αυξάνει διαρκώς το μέρισμά της, το οποίο φτάνει έως το σημαντικό 60% των κερδών. Παράλληλα, η εταιρεία πέτυχε σταθερά υψηλή κερδοφορία τα χρόνια της κρίσης, η οποία μάλιστα παρουσίασε αύξηση που ξεπέρασε το 20% την τελευταία τριετία.

    Η εταιρεία είδε τη χρόνια της κρίσης ως ευκαιρία, προχωρώντας διαρκώς σε επενδύσεις, με σταθερά και επιτυχημένα βήματα, γεγονός που της επιτρέπει τώρα, στο ξεκίνημα αυτής της νέας δεκαετίας, να αυξήσει ρυθμούς, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

    Η εμπιστοσύνη των συνεργατών της Entersoft στην εταιρεία και η δυνατότητά της να ικανοποιεί αποτελεσματικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων διαφαίνεται και από το γεγονός ότι το 94% των πελατών της έχει δηλώσει (σε σχετική έρευνα ικανοποίησης) ότι θα σύστηνε τα προϊόντα της εταιρείας σε υποψήφιους συνεργάτες.

    Research & Development

    Στη νέα περίοδο που ξεκινά, η εταιρεία έχει δύο «άσσους» στο μανίκι: Μία σταθερή, αποτελεσματική διοίκηση, αλλά και μία σύγχρονη, λειτουργική κουλτούρα. Στα πολλά υποσχόμενα «όπλα» της εταιρείας, για να εξακολουθήσει την επιτυχημένη της πορεία και τη νέα δεκαετία συγκαταλέγονται το εύρος των λύσεων που διαθέτει για τον ιδιωτικό τομέα (μετά και τις σημαντικές εξαγορές που έχει πραγματοποιήσει), αλλά και το ικανότατο επιστημονικό προσωπικό που έχει προσελκύσει.

    Αναφορικά με τις εξαγορές της εταιρείας, εκτός από την πολύ χρήσιμη προσθήκη, για τις υπηρεσίες της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, της Retail Link, η Entersoft προχώρησε παράλληλα στην εξαγορά της Alpha Software (2014), καθώς και του τμήματος Κινητών Υπηρεσιών (mobility) της Sieben, κινήσεις που έφεραν την εταιρεία στο προσκήνιο των εξελίξεων της αγοράς.

    Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που χαρακτήρισε την περασμένη περίοδο στην Ελλάδα, ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων στην αναπτυξιακή της στρατηγική οδήγησε την εταιρεία σε άνοδο εσόδων και κερδοφορίας, διαρκή αύξηση του μεριδίου της στην αγορά, ενισχύοντας παράλληλα την ποικιλία των προϊόντων της.

    Αναλυτικότερα, έχοντας την υποστήριξη του Cloud, η Entersoft διαθέτει την ναυαρχίδα του επιχειρηματικού software (ERP), καθώς και πακέτα προωθημένης τεχνολογίας για CRM, κινητές υπηρεσίες (Mobility) και οργάνωση supply chain (WMS).

    Με την ελληνική αγορά να εισέρχεται πλέον σε μία νέα φάση, μακριά από την «σκοτεινή» περίοδο της κρίσης, η Entersoft διαθέτει τη δομή και την τεχνογνωσία για να αξιοποιήσει το άνοιγμα της αγοράς, θέτοντας υψηλούς στόχους για το μέλλον.

    Οι θετικοί παράγοντες που χαρακτήρισαν την πορεία της εταιρείας την τελευταία δεκαετία, έθεσαν σταθερές βάσεις στο εταιρικό οικοδόμημα της Entersoft, γεγονός που αποτυπώνεται και στα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία αυτή την περίοδο, συγκεκριμένα, ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ.

    Επιπλέον, ο βασικός μοχλός δυναμικής της εταιρείας, που είναι φυσικά το έμπειρο, καταξιωμένο επιστημονικό προσωπικό της, της εξασφαλίζουν το φιλόξενο πεδίο που χρειάζεται, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις ενσωματώνοντας στα προϊόντα της Retail, Mobile, e-Commerce, Supply Chain τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες όπως για παράδειγμα εφαρμογές μηχανικής μάθησης κ.ά.

    Το μυστικό της επιτυχίας της Entersoft ήταν ότι κατάφερε να απαντήσει αποτελεσματικά στις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, προσφέροντάς τους στιβαρά προϊόντα με μεγάλο εύρος και βάθος λειτουργιών και ποιοτικές οργανωμένες υπηρεσίες από έμπειρα εξειδικευμένα στελέχη, με βάση τις πιο τελευταίες τεχνολογίες, γεγονός που την ανέδειξε σε σημαντικό συνεργάτη του ελληνικού επιχειρείν τα τελευταία χρόνια.

    Καθώς η τεχνολογία αποτελεί έναν διαρκώς εξελισσόμενο τομέα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί, εγείροντας νέες προκλήσεις. Στη νέα αυτή εποχή, η Entersoft μπαίνει δυναμικά, έτοιμη να ανταποκριθεί στις σύγχρονες εταιρικές ανάγκες και απαιτήσεις, με μεθοδικότητα και στρατηγικές κινήσεις, όπως έκανε όλα τα χρόνια της επιτυχημένης πορείας της.