• Ενέργεια

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Με 18 εκατ. ευρώ συμμετείχε η EBRD στο πράσινο ομόλογο

    • NewsRoom


    Με 18 εκατ. ευρώ συμμετείχε η EBRD στην επιτυχημένη έκδοση του επταετούς πράσινου ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, απόφαση που ελήφθη  στο πλαίσιο της προσπάθειας της  EBRD για υποστήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα.

    Τα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουν πρόσθετες επενδύσεις σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συμβάλλοντας στο στόχο της χώρας να αυξήσει το μερίδιο της ανανεώσιμης ενέργειας στο 35% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας έως το 2030.

    Η επένδυση γίνεται στο πλαίσιο  της συμμετοχής της EBRD σε εταιρικά ομόλογα,  προκειμένου να ενισχύσει την τοπική αγορά ομολόγων και  τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

    Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ισχύος 1.512 MW σε λειτουργία ή υπό κατασκευή, κυρίως αιολικά πάρκα, που βρίσκονται στη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

    Η Ernst & Young  πιστοποιεί ότι το ομόλογο πληρεί  τις προϋποθέσεις Climate Bonds Initiative’s  και αποτελεί πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο.

    Η συμμετοχή της EBRD στην έκδοση ομολόγων αναμένεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς και να συμβάλει στην ανάδειξη και τη χρήση των ομολόγων, ενός χρηματοπιστωτικού μέσου που ακόμη δεν χρησιμοποιείται  ευρέως από τις ελληνικές επιχειρήσεις, όπως και να ενισχύσει την έκδοση πράσινων ομολόγων.

    Η EBRD άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και μέχρι σήμερα έχει επενδύσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ σε 51 έργα στους τομείς της εταιρικής, οικονομικής, ενεργειακής και υποδομής της ελληνικής οικονομίας.



    ΣΧΟΛΙΑ