• Ενέργεια

    Ευάγγελος Μυτιληναίος για συμφωνία με Gazprom: Αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητά μας και την αποδοτικότητα των μονάδων μας

    • NewsRoom
    Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Επικεφαλής Ομίλου Μυτιληναίου


    Η Gazprom Export, ο εξαγωγικός βραχίονας του ρωσικού κολοσσού στην αγορά φυσικού αερίου Gazprom, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μακροχρόνιο συμβόλαιο προμήθειας φυσικού αερίου με τη Mytilineos. Η συνεργασία αφορά σε συγκεκριμένες ποσότητες αερίου σε συγκεκριμένες τιμές που θα μπορεί να προμηθευτεί η Μυτιληναίος, μέχρι το 2030.

    “Αυτό  το μακροπρόθεσμο συμβόλαιο θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της Μυτιληναίος στην αγορά και θα συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση της αποδοτικότητας των βιομηχανικών μονάδων του ομίλου και των μονάδων παραγωγής ενέργειας”, δήλωσε Πρόεδρος του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος.

    “Η συνεργασία μεταξύ της Gazprom export και της Mytilineos αποδεικνύει τη ζήτηση για ρωσικό αέριο στην ελληνική αγορά και θα ενισχύσει περαιτέρω την αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών μας στον ενεργειακό τομέα”, δήλωσε η Έλενα Μπουρμίστροβα, επικεφαλής της Gazprom Export.

    Η συνεργασία της Mytilineos με την Gazprom ξεκίνησε  εδώ και περίπου τρία χρόνια και βασίστηκε σε βραχυπρόθεσμα συμβόλαια.

    Το 2017 η ελληνική εταιρία προμηθεύτηκε τις πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου, όχι με μακροπρόθεσμες συμφωνίες, και η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και τις χρονιές 2018 και 2019. Το 2019  παραδόθηκαν στην Μυτιληναίος   588 mcm  φυσικού αερίου και από το 2020 οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε μακροπρόθεσμη συνεργασία.

    Η Mytilineos, είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής φυσικού αερίου στη χώρα, ενώ το μερίδιο της έχει ξεπεράσει το 40% των εισαγωγών.

    
    



    ΣΧΟΛΙΑ