• Ενέργεια

    Κωστής Χατζηδάκης για «Νότια Καβάλα»: Το ταχύτερο δυνατό η ολοκλήρωση του διαγωνισμού

    • NewsRoom
    Το Σεπτέμβριο η ψήφιση του νέου κεφαλαιοποιητικού επικουρικού ταμείου

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Το ταχύτερο δυνατό επιθυμεί η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση, ανάπτυξη και εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», το οποίο θα μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης φυσικού αερίου.

    Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τρία επενδυτικά σχήματα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η επένδυση για την υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου της Καβάλας είναι σημαντική για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Η
    πραγματοποίησή της, πέρα από το όποιο αναπτυξιακό όφελος για την περιοχή, θα συμβάλλει στην ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή ενεργειακό κόμβο».

    «Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του σχετικού διαγωνισμού προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

    Υπενθυμίζεται πως εκδήλωση ενδιαφέροντος για την επένδυση εξέφρασαν η κοινοπραξία των κινεζικών εταιρειών CMEC και Maison Group, η Energean και η κοινοπραξία των ΔΕΣΦΑ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ