• ΕΛΙΝΟΙΛ πρατήριο καυσίμων

    Από το 1954, η ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. δραστηριοποιείται με επιτυχία στην ελληνική αγορά ενέργειας και καυσίμων και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον δυναμικούς ενεργειακούς ομίλους στην Ελλάδα. Με εξαγωγές πετρελαιοειδών προϊόντων σε περισσότερες από 45 χώρες σε 5 ηπείρους, η ΕΛΙΝΟΙΛ είναι η 4η μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική εταιρεία

    Ενέργεια

    Καύσιμα: Πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα προστατεύοντας το όχημα και την τσέπη μας

    • NewsRoom

    Με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης, πολλοί καταναλωτές ψάχνουν να βρουν τη χαμηλότερη τιμή στα καύσιμα.

    Επιλέγοντας το φθηνότερο καύσιμο, όμως, κινδυνεύουμε να προκαλέσουμε βλάβες στο όχημά μας, λόγω κακής ποιότητας καυσίμου. Τα αμφισβητούμενης ποιότητας καύσιμα μπορούν, πέρα από το να αυξήσουν τα έξοδα συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού, να αυξήσουν και τη συχνότητα που χρειάζεται να ανεφοδιάσουμε το όχημα μας, λόγω της κακής απόδοσής τους. Γι’ αυτό και οι ειδικοί συνιστούν να επιλέγουμε με προσοχή πρατήριο και να μη λαμβάνουμε ως μοναδικό κριτήριο την τιμή, ιδίως αυτήν τη περίοδο που η παραβατικότητα «ανθεί».

    Πέρα όμως από τη δική μας προσεκτική επιλογή πρατηρίου, θα πρέπει και οι εταιρείες καυσίμων να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εγγυηθούν την υψηλή ποιότητα των καυσίμων τους για την προστασία των καταναλωτών.

    H «Δέσμευση Ποιότητας» τριπλού ελέγχου

    Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΛΙΝΟΙΛ, με μια διαδρομή ευθύνης, αδιαπραγμάτευτη σε ζητήματα ποιότητας και με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών, εφαρμόζει κατά μήκος ολόκληρης της εφοδιαστικής της αλυσίδας τη «Δέσμευση Ποιότητας», ένα καινοτόμο πρόγραμμα διασφάλισης ποιότητας, το μόνο στην Ελλάδα τριών επιπέδων, που συμβάλλει καθοριστικά στην αποφυγή φαινομένων νοθείας, ελέγχοντας την ποιότητα των καυσίμων σε όλα τα στάδια της διαδρομής τους.

    Ποια είναι τα τρία επίπεδα ελέγχου;

    1ο επίπεδο ελέγχου:

    Η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει δημιουργήσει μια εξειδικευμένη υπηρεσία Ποιοτικού Ελέγχου που διασφαλίζει τη σωστή εκτέλεση της διαδικασίας κατά την παράδοση των καυσίμων. Ο στόλος ελεγχόμενων βυτιοφόρων της εταιρείας διαθέτει σύστημα GPS και μετρητές στάθμης, µέσω των οποίων παρακολουθούνται αντίστοιχα η πορεία τους και οι ποσότητες παράδοσης, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα της διαδικασίας παραλαβής καυσίμου. Επίσης, διενεργεί με μυστικά, δικά της οχήματα ελέγχους για πειραγμένες αντλίες και ελλειμματικές παραδόσεις στα πρατήρια του δικτύου της.

    2ο επίπεδο ελέγχου:

    Το δεύτερο επίπεδο εισάγει στην ελεγκτική διαδικασία έναν ανεξάρτητο φορέα, την Bureau Veritas, η οποία  διαθέτει το μεγαλύτερο και πλέον αξιόπιστο εργαστήριο ανάλυσης πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

    Ο φορέας διενεργεί αυτοβούλως περισσότερους από 1.000 δειγματοληπτικούς ελέγχους τον χρόνο σε καύσιμα αλλά και σε λιπαντικά, σε όλο το δίκτυο των πρατηρίων ελίν, σε όλες τις παραλαβές στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά την παραλαβή, καθώς και κατά την αποθήκευση και διακίνηση.

    3ο επίπεδο ελέγχου:

    Η ΕΛΙΝΟΙΛ, όμως, δεν σταματά εκεί. Με γνώμονα πάντα την προστασία των καταναλωτών, έχει εισάγει και ένα τρίτο επίπεδο ελέγχου που πραγματοποιεί η  Lloyds Register.  Ο έλεγχος της επίσης ανεξάρτητης Lloyd’s Register περιλαμβάνει γραπτές διαδικασίες για κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας, εσωτερικές και εξωτερικές επιθεωρήσεις και εξαμηνιαίες αναθεωρήσεις της στρατηγικής Διασφάλισης Ποιότητας.

    Έτσι, είναι σε θέση να διασφαλίζει ότι τόσο οι έλεγχοι της ίδιας της ΕΛΙΝΟΙΛ όσο και της Bureau Veritas διενεργούνται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Παράλληλα, πιστοποιεί την ολοκληρωμένη διαχείριση διασφάλισης ποιότητας σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας της ΕΛΙΝΟΙΛ.

    Οι αναλύσεις που εφαρμόζει η ΕΛΙΝΟΙΛ είναι συμβατές με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, οι οποίες είναι παγκοσμίως οι πιο αυστηρές για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής. Στις περιπτώσεις δε, που τεκμηριώνεται παράβαση, η εταιρεία εφαρμόζει αυστηρά μέτρα.


    Ποιότητα ή οικονομία;

    Μπορεί ο συνδυασμός ποιότητας και οικονομίας να φαντάζει ουτοπικός αλλά… δεν είναι.

    Με τα καινοτόμα καύσιμα Crystal Next, η ΕΛΙΝΟΙΛ μας δίνει τη λύση, προσφέροντας όχι μόνο κορυφαία ποιότητα καυσίμου, εγγυημένη από τη «Δέσμευση Ποιότητας», αλλά και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, προστατεύοντας το όχημά μας, αλλά και τον οικονομικό μας προϋπολογισμό.

    Τα καύσιμα Crystal Next

    Η σειρά προηγμένων καυσίμων Crystal Next, η οποία πληροί όλες τις προδιαγραφές ποιότητας της ΕΛΙΝΟΙΛ,  ενσωματώνει πρωτοποριακές φόρμουλες που διασφαλίζουν την αύξηση της απόδοσης του κινητήρα σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση της κατανάλωσης και την καλύτερη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

    Στη σειρά ανήκουν η Unleaded Crystal Next και το Diesel Crystal Next, που έχουν υποβληθεί σε δοκιμές τόσο σε εργαστηριακές όσο και σε πραγματικές συνθήκες, κατά τη διάρκεια των οποίων διανύθηκαν χιλιάδες χιλιόμετρα με διαφορετικούς τύπους οχημάτων[1], με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

    Diesel Crystal Next

    Το Diesel Crystal Next προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου έως 10%[2], επιτρέποντάς μας να κάνουμε πολλά παραπάνω χιλιόμετρα δωρεάν, από το πρώτο κιόλας γέμισμα. Ταυτόχρονα, κρατούν «σε φόρμα» τον κινητήρα του οχήματος μας, προστατεύοντας την τσέπη μας από επιπρόσθετα έξοδα συντήρησης.

    Χάρη στην μοναδική του σύνθεση, η οποία δεν περιέχει βιοκτόνα, το Diesel Crystal Next διασπά αποτελεσματικά την κόλλα που συγκρατεί την αποικία των βακτηρίων, ενώ απομονώνει και διασκορπίζει τους μικροοργανισμούς. Παράλληλα, προλαμβάνει τη δημιουργία νέας μόλυνσης, αφού δεν επιτρέπει στα βακτήρια να κολλήσουν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν λάσπη.

    Unleaded Crystal next

    Η Unleaded Crystal Next προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου[3] και έτσι αποτελεί κορυφαία επιλογή που συνδυάζει τη μέγιστη οικονομία με την κορυφαία επίδοση του κινητήρα.

    Το καύσιμο προσφέρει βελτιωμένη προστασία από τη φθορά[4], αυξάνοντας τη λιπαντικότητα και μειώνοντας τις τριβές στον κινητήρα, συμβάλλοντας έτσι στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του και μειώνοντας τα έξοδα συντήρησης.

    Ταυτόχρονα, η μοναδική φόρμουλα της Unleaded Crystal Next συμβάλλει στη μέγιστη απόδοση κάθε κινητήρα ανεξάρτητα από τον τύπου του αυτοκινήτου, προσφέροντας αύξηση της ιπποδύναμης ακόμα και από τις πολύ χαμηλές στροφές[5]. Έτσι, μπορούμε να πραγματοποιούμε πιο γρήγορες προσπεράσεις για περισσότερη ενεργητική ασφάλεια, προσφέροντας περισσότερη ευελιξία στον δρόμο.

    Με την εγγύηση ενός από τους δυναμικότερους ενεργειακούς ομίλους της χώρας

    Χάρη στα υψηλά ποιοτικά πρότυπα των προϊόντων της και τις αυστηρές διαδικασίες ελέγχου που εφαρμόζει, η ΕΛΙΝΟΙΛ, εδώ και 68 χρόνια ακολουθεί την ίδια σταθερή διαδρομή ευθύνης που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά τους πελάτες της, κάθε φορά που την επιλέγουν.

    Εφαρμόζοντας με προσήλωση διαδικασίες που εγγυώνται την άριστη επιχειρησιακή της λειτουργία, τα καύσιμα ελίν αποτελούν κορυφαία επιλογή για κάθε οδηγό που θέλει να προστατεύσει το όχημα του, αλλά και την τσέπη του.

    —–

    [1] Ford Ranger, Mercedes GLA, Mercedes VITO, Renault Master, Mercedes Atego.

    [2] Έκθεση 220/20 (26.3.2020) του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση του οχήματος, τις συνθήκες οδήγησης, την επιλεγμένη διαδρομή κτλ.

    [3] LAT/AUTH Report No 19.RE.0067.V1, 22/04/2019. 

    [4] TE 77 Wear Test / SouthWest Research Institute, Test Number: TE77-2-316 and TE77-2-337, Date: 2/10/2017.

    [5] AUDI A4 Power test, LAT/AUTH Report No.: 20.RE.0071.V1, March 2020.