Ενέργεια

Gazprom: Διαψεύδει τις κατηγορίες πως προμηθεύει με ανεπαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου την Ευρώπη

  • NewsRoom
Gazprom: Διαψεύδει τις κατηγορίες πως προμηθεύει με ανεπαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου την Ευρώπη

O επίσημος εκπρόσωπος της Gazprom, Σεργκέι Κουπριάνοφ


Οι κατηγορίες κατά της Ρωσίας και της Gazprom ότι προμηθεύει ανεπαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου είναι απαράδεκτες και αβάσιμες και οι ευρωπαϊκές χώρες δημιουργούν μόνες τους προβλήματα στον εαυτό τους, υποστήριξε ο επίσημος εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας Σεργκέι Κουπριάνοφ.

«Όλες αυτές οι κατηγορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι απλούστατα απάτη και ψέμα», είπε ο Κουπριάνοφ στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-1».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Gazprom, το ρωσικό μονοπώλιο είναι έτοιμο να προμηθεύσει επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου στο πλαίσιο των υφιστάμενων μακροπρόθεσμων συμβολαίων και όπως επεσήμανε η τιμή του αερίου στα συμβόλαια αυτά είναι σημαντικά χαμηλότερη από τις χρηματιστηριακές τιμές σποτ.

«Όλα τα προβλήματα στη Δυτική Ευρώπη τα δημιουργούν μόνοι τους στον εαυτό τους και δεν χρειάζεται να κατηγορούν την Gazprom γι’ αυτό, καλύτερα να κοιταχτούν στον καθρέφτη», επανέλαβε ο Σ.Κουπριάνοφ, προσθέτοντας ότι «ορισμένοι πελάτες της εταιρείας από τη Γαλλία και τη Γερμανία έχουν ήδη επιλέξει τα ετήσια συμβόλαια. Ο Ρώσος εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης ότι η Gazprom συνεχίζει να μεταφέρει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας, παρά την λήξη του συμβολαίου για το 2021.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς με κεντρικό θέμα τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, οι οποίες συζητώνται μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και εταιρειών των δύο χωρών. Ο Α.Βούτσιτς είχε με τη σειρά του δηλώσει ότι προτίθεται να ζητήσει αύξηση των ποσοτήτων αερίου που προμηθεύει η Gazprom στη Σερβία.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Γερμανών και Ρώσων αξιωματούχων τον Ιανουάριο για το Ουκρανικό

Χαρδαλιάς από Καστελόριζο: Εργαζόμαστε για την ειρήνη, θωρακίζουμε τη χώρα μας

Ρωσία: Πυρά κατά της Τουρκίας για την επιλογή να δώσει σε πάρκο το όνομα Τσετσένου αυτονομιστήΣΧΟΛΙΑ