• Ενέργεια

    Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε από το ΔΣ η συμφωνία με την Motor Oil για τις ΑΠΕ

    • NewsRoom
    Ευθύμιος Μπουλούτας. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ


    Εγκρίθηκε η συναλλαγή με την Motor Oil για το ζήτημα των ΑΠΕ από το ΔΣ της Ελλάκτωρ,

    Θα ακολουθήσει έκτακτη ΓΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα στις 25 Αυγούστου.

    Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο η Motor Oil  μέσω εξω-χρηματιστηριακής συναλλαγής, απέκτησε 104.000.000 μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.  στην τιμή των Ευρώ 1,75 ανά μετοχή με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε Ευρώ 182.000.000. Ο αριθμός των παραπάνω 104.000.000 μετοχών αντιστοιxούσε σε ποσοστό 29,87% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

    Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε ότι έχει συν-διαμορφωθεί ένα αρχικό πλαίσιο συμφωνίας  με την REGGEBORGH INVEST B.V για την απόκτηση ποσοστού 75% του μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας που θα συσταθεί και θα έχει ως περιουσιακό στοιχείο το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνολικής ισχύος 493 MW καθώς επίσης και σειρά έργων υπό κατασκευή συνολικής ισχύος άνω των 1,6 GW. Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα συμμετέχει με ποσοστό 25% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας.

    Η αξία επιχείρησης (enterprise value) που θα δημιουργηθεί με αντικείμενο τις ΑΠΕ, συμφωνήθηκε σε 1 δισ. ευρώ και υπόκειται σε περαιτέρω προσαρμογές συναρτώμενες με την κερδοφορία της επιχείρησης και τη δομή της συναλλαγής.

    Αν και δεν αναφέρεται το επιπλέον τίμημα που θα λάβει η Ελλάκτωρ για να παραχωρήσει στην Motor Oil το 75% στη νέα εταιρεία, πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα ανέρχεται στα 670 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί από την Ελλάκτωρ σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ.

    Η συμφωνία αυτή πραγματοποιήθηκε, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της Motor Oil  στις ΑΠΕ. Πλέον η Motor Oil γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στην αγορά των ΑΠΕ μετά την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο 773 MW σε λειτουργία και άδειες πάνω από 2 GW για την ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ



    ΣΧΟΛΙΑ