ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τους στόχους και τις προκλήσεις του νέου σχεδίου ανάκαμψης της BP, αναλύει στο Bloomberg ο επικεφαλής του Upstream, Γκόρντον Μπίρελ (Gordon Birrell), επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να σημειωθεί ξανά σταθερότητα και αύξηση της κερδοφορίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός με έδρα το Λονδίνο, επιδιώκει την επαναφορά μιας δοκιμασμένης στρατηγικής προκειμένου να αντιστρέψει την παρατεταμένη περίοδο κακής απόδοσης, την ώρα που οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς η τιμή της μετοχής της εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.
Παράλληλα, η αστάθεια στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου που πλήττει ολόκληρο τον κλάδο, επιβαρύνει το έργο του 62χρονου Σκωτσέζου, εκτελεστικού αντιπροέδρου στο τμήμα Production & Operations.
Πρόκληση η τιμή του Brent
Από τη στιγμή που η BP ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι επικεντρώνεται ξανά στο πετρέλαιο, η τιμή του Brent έχει παραμείνει γενικά κάτω από το επίπεδο των 70 δολαρίων το βαρέλι, γεγονός που αποτελεί στήριγμα για τους βασικούς οικονομικούς στόχους της εταιρείας.
«Μία από τις μεγάλες μου πιέσεις σε αυτή τη δουλειά, είναι να βεβαιωθώ ότι θα παραμείνουμε ανθεκτικοί στην πτώση του Brent, διότι έχουμε παρατηρήσει μια αστάθεια τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε ο Birrell σε συνέντευξή του στα τέλη Ιουνίου, καθώς η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή επηρέασε αρνητικά τον τομέα της ενέργειας.
Η νέα στρατηγική της BP απαιτεί αυστηρότερα συστήματα για την πρόληψη τεχνικών προβλημάτων και μεγαλύτερη αξιοπιστία από τις τοπικές ομάδες παγκοσμίως.
Ο Μπιρέλ καλείται να διασφαλίσει ότι «η εταιρεία είναι ανταγωνιστική στις τιμές, αλλά πάντα με ασφάλεια στην πρώτη γραμμή».
Η πλωτή μονάδα παραγωγής Glen Lyon, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο ενός έργου πολλών δισεκατομμυρίων λιρών για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων Alligin, Schiehallion και Loyal, αντιμετώπισε προβλήματα πέρσι, λειτουργώντας χωρίς απρόβλεπτες διακοπές μόνο για το 78% του χρόνου, δήλωσε ο Birrell.
Λιγότερα τεχνικά ζητήματα
Έτσι, η εταιρεία αναθεωρεί τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί και διαχειρίζεται τα λειτουργικά ζητήματα, εγκαθιστώντας πίνακες ελέγχου απόδοσης σε ολόκληρο τον ιστότοπο που επισημαίνουν την πρόοδο σε τέσσερις τομείς: Διατήρηση της ασφάλειας, Αξιοπιστία, Ανταγωνιστικότητα και Διάρκεια ζωής.
Οι τεχνικοί υπεράκτιων εγκαταστάσεων διαδραματίζουν πλέον πιο ενεργό ρόλο στον εντοπισμό και την ιεράρχηση των κινδύνων, χρησιμοποιώντας συστήματα που προσφέρουν λύσει προληπτικές.
Το μοντέλο επεκτείνεται στο Αζερμπαϊτζάν, μια βασική περιοχή για την BP, όπου οι νέες επενδύσεις θα επιτρέψουν την εξόρυξη μεγαλύτερου ποσοστού αποθεμάτων, από παλαιωμένα κοιτάσματα.
Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στη χώρα λειτουργούν επί του παρόντος με την υψηλότερη αξιοπιστία σε όλο το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της.
Το τμήμα Upstream της χρησιμοποιεί επίσης την Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις παγκοσμίως, με έμφαση στις ΗΠΑ και την Καραϊβική.
Ακόμη, η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα μοντέλο που ονομάζεται “flow-to-work”, για να συγκεντρώσει τις δυνατότητες σε τρεις κόμβους: τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία.
Στόχος είναι να επιτραπεί η δυναμική ανάπτυξη των πόρων ανάλογα με τις ανάγκες, αντί να βρίσκονται μόνιμα σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή asset.
Από πλευράς τους, οι επενδυτές αναμένεται να αποκτήσουν κάποια εικόνα για την πρόοδο της BP την Παρασκευή, στην προγραμματισμένη δημοσίευση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου.
Διαβάστε επίσης:
Έλον Μασκ: Ύμνοι στον Χίτλερ και προσβολές – Το Grok του προκαλεί
Eternity C: Σώος ο Έλληνας ένοπλος φρουρός – Οι Χούθι σκότωσαν και αιχμαλώτισαν μέλη του πληρώματος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Σκοτεινή ντίβα – Ιστορίες παγκόσμιας προδοσίας»: Η Κάλλας, ο Ωνάσης, ο Νιάρχος και άλλες προσωπικότητες σε ένα τρίτομο βιβλίο
- Η Aston Martin υπογράφει το δικό της σπίτι στο Τόκιο
- Ο «άλλος» Μάκης, η διήγηση του Πλεύρη για τον Χαφτάρ, η ζήλια των Γάλλων, το «ώπα – ώπα» της Κίμπερλι, τα παράπονα της Κατερίνας και τα πούρα της οργής
- Q&R: Το πλάνο Πασχαλάκη-Σωτηράκου για ανάπτυξη και έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό
