• Business

    MIG: Από κοινού το ενδιαφέρον Farallon και Oak Hill – Τι είχε γράψει το mononews

    • NewsRoom
    MIG

    O Διευθύνων Σύμβουλος της MIG κ. Αθανάσιος Παπανικολάου


    H Farallon και η Oak Hill Advisors έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη χορήγηση από κοινού νέας χρηματοδότησης προς την MIG (Marfin Investment Group), όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του mononews.gr.

    Όπως ανέφερε χθες το mononews.gr, το ηγετικό, διοικητικό δίδυμο του επιχειρηματικού ομίλου της MIG – ο Διευθύνων Σύμβουλος, Θανάσης Παπανικολάου, μαζί με τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Θρουβάλα – αναζητούσαν τη «χρυσή τομή» στο ζήτημα της μεγάλης αναχρηματοδότησης του δανεισμού του ομίλου. Έχοντας βέβαια και τη σύμφωνη γνώμη της Τράπεζας Πειραιώς. Με το fund του Farallon να μην είναι το μόνο που ενδιαφέρεται να προσφέρει χρηματοδότηση στη MIG, αφού υπήρχε δεδηλωμένο ενδιαφέρον και από το fund ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Oak Hill. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, το μεγάλο project της αναχρηματοδότησης θα μπορούσε να γίνει είτε από ένα εκ των δύο funds είτε και από τα δύο μαζί. Με τη σημερινή ανακοίνωση της MIG να επιβεβαιώνει το δεύτερο σενάριο.

    Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή της, η MIG αναφέρει ότι σε συνέχεια των από 31/7/2019 και 1/8/2019 ανακοινώσεων της, η Marfin Investment Group ανακοινώνει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την “Farallon Capital Europe LLP” και την “OHA (UK) LLP” (“Oak Hill Advisors”) για την χορήγηση από κοινού νέας χρηματοδότησης προς την εταιρεία.

    Η εταιρεία παρέχει επί του παρόντος στις Farallon και Oak Hill Advisors τις συνήθεις στις περιπτώσεις αυτές πληροφορίες για τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου στα πλαίσια σχετικών συμφωνιών εμπιστευτικότητας, χωρίς να υπάρχει επί του παρόντος οριστική συμφωνία επί των όρων της χρηματοδότησης και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό, εφόσον προκύψει οποιαδήποτε ανακοινώσιμη πληροφορία.

    Η Διοίκηση της εταιρείας εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση της για την εμπιστοσύνη προς τις προοπτικές της που πιστοποιείται από την εκδήλωση ενδιαφέροντος από δύο ισχυρά επενδυτικά κεφάλαια με παρουσία και γνώση της ελληνικής αγοράς.



    ΣΧΟΛΙΑ