• Business

    Ένα-ένα ακυρώνονται τα μεγάλα συνέδρια και εκθέσεις του εξωτερικού λόγω κορονοϊού

    • NewsRoom


    Σε μια ιδιότυπη «καραντίνα» συνεχίζει να βρίσκεται ο πλανήτης λόγω της επιδημίας COVID-19, με τις μεγάλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο να ματαιώνονται υπό τον φόβο της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

    Τελευταίο, προς το παρόν, «θύμα» το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του Facebook, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις αρχές Μαΐου. «Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη απόφαση που λάβαμε, καθώς (το συνέδριο) F8 είναι μια εκδήλωση απίστευτα σημαντική για το Facebook (…), όμως δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία των συνεργατών και των εργαζομένων μας» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt, με ματαίωση απειλείται και η μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση στον κόσμο, η  Έκθεση του Ανοβέρου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20-24 Απριλίου. Η απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι θα ληφθεί στα μέσα Μαρτίου.

    «Ο κίνδυνος από μια τόσο μεγάλη βιομηχανική έκθεση με εκπροσώπους και εκθέτες και από περιοχές που πλήττονται από τον κοροναϊό και με περισσότερους από 200.000 επισκέπτες να αναμένονται, δεν μπορεί να υπολογισθεί», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

    «Η απόφαση θα ληφθεί κατόπιν συμφωνίας με τις υγειονομικές αρχές, το Συμβούλιο των εκθετών και των εταιρειών που συμμετέχουν. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνούν ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφασισθεί εάν θα αναβληθεί η Έκθεση. Ωστόσο, η διάδοση του ιού και η αναβολή των άλλων εμπορικών εκθέσεων καθιστούν σαφές ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάζει καθημερινά. Στα μέσα Μαρτίου, η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου» γράφει η οικονομική εφημερίδα.



    ΣΧΟΛΙΑ