• Business

    Ελβετική εταιρεία αγοράζουν ο Βασίλης και η Νέλλη Κάτσου της Pharmathen

    Βασίλης Κάτσος. Πρόεδρος Pharmathen

    Βασίλης Κάτσος


    Ένα χρόνο μετά την πώληση ποσοστού της Pharmathen στην BC Partners, ο Βασίλης και η Νέλλη Κάτσου φαίνεται ότι προχωρούν σε μια στρατηγικής σημασίας κίνηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με γνωστή ελβετική φαρμακευτική.

    Τους τελευταίους τρεις μήνες, η οικογένεια Κάτσου συζητά με τη διοίκηση εταιρείας, η οποία εδρεύει στην Ελβετία και διακινεί στην αγορά φαρμακευτικά σκευάσματα όλων των θεραπευτικών κατηγοριών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταθέσει προσφορά για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Acino.

    Η επιλογή της Acino δεν είναι τυχαία αφού διαθέτει ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο συνταγογραφούμενων σκευασμάτων, χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί για την παρασκευή τους.

    Υπενθυμίζεται πως ένα χρόνο πριν το βρετανικό private equity fund, BC Partners, το οποίο διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ, είχε προβεί στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Pharmathen.

    Η εν λόγω επένδυση θεωρήθηκε ως μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, ενώ χάρη στη ρευστότητα της BC Partners η ελληνική φαρμακευτική συνεχίζει ακάθεκτη την αναπτυξιακή της στρατηγική ερευνώντας εξαγορές στο εξωτερικό.

    Είχε ανακοινώσει συμφωνία με την Alter

    Μετά την πώληση μειοψηφικού ποσοστού του ομίλου Pharmathen στην ΒC Partners, ο επικεφαλής της ελληνικής εταιρείας, Βασίλης Κάτσος στις 17 του Νοεμβρίου 2015, ανακοίνωσε μία διεθνή συμφωνία του ομίλου Pharmathen με τον ισπανικό φαρμακευτικό Όμιλο Alter. Η ελληνική – πολυεθνική εταιρεία ανέλαβε την αντιπροσώπευση στη χώρα μας από τον Νοέμβριο 2015, των βρεφικών προϊόντων Nutriben.

    Μέσα από τη συνεργασία της με τον Όμιλο Alter, η Pharmathen ενισχύθηκε και διαφοροποίησε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της, διευρύνοντας τα καταναλωτικά προϊόντα για το φαρμακείο με αναγνωρισμένες βρεφικές τροφές, συνυφασμένες με την καινοτομία, την ποιότητα και την ασφάλεια στην βρεφική διατροφή.

    Ποια είναι η Pharmathen

    Από την ίδρυσή της μέχρι και τα τέλη του 2015, ο Όμιλος Pharmathen έχει ολοκληρώσει 88 επενδύσεις σε εταιρείες, συνολικής αξίας 96 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όσον αφορά τα προϊόντα της, αυτά διατίθενται σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως, περιλαμβάνοντας όλες τις μεγάλες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νότιας Αφρικής και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

    Ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2015 ανήλθε στα 200 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του 2014, ενώ ανάλογη αύξηση σημειώθηκε και στα κέρδη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/deutsche-bank-brexit-isos-na-min-ine-katastrofiko-gia-tis-vretanikes-metoches/53007

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ektoxefsi-bitcoin-petai-en-opsi-tou-halvening/52903

     



    ΣΧΟΛΙΑ