• Business

    ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 50% της NedΖink

    Στασινόπουλος ΧΑΛΚΟΡ ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

    Μιχάλης Στασινόπουλος


    Την ολοκλήρωση της απόκτησης του 50% της ολλανδικής εταιρείες κατασκευής κυλίνδρων τιτανιούχου ψευδαργύρου NedZink B.V. ανακοίνωσε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.
    Η εξαγορά της NedΖink B.V.,  η οποία δραστηριοποιείται στην πόλη Budel-Dorplein της Ολλανδίας είχε ανακοινωθεί προ μηνών από τον ελληνικό όμιλο και στις 4 Ιανουρίου 2018, έχοντας υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό. Στη συνέχεια δόθηκε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εξαγορά θα γίνει μέσω αύξησης κεφαλαίου, με τον ελληνικό όμιλο να σχεδιάζει από κοινού με την ολλανδική εταιρεία σημαντικές επενδύσεις, με στόχο τη διεκδίκηση σημαντικών projects στο εξωτερικό. Η Nedzink δραστηριοποιείται ήδη από το 1973 στον τομέα έλασης τιτανιούχου ψευδαργύρου, ενώ διαθέτει εγκατεστημένη δυναμικότητα 24 χιλιάδων τόνων, τους οποίους διαθέτει μέσω του δικτύου πωλήσεών της σε χώρες όπως Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία κ.α.
    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ:
    Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ» ανακοίνωσε ότι, σε συνέχεια των από 04.01.2018, 27.04.2018 και 23.05.2018 ανακοινώσεων της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σχετικά με την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και της αλλοδαπής μη εισηγμένης εταιρείας με την επωνυμία «KORAMIC HOLDING S.A.» με στόχο την απόκτηση από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, μέσω αύξησης κεφαλαίου, του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της αλλοδαπής μη εισηγμένης εταιρείας με την επωνυμία «NEDZINK B.V.», ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες έκδοσης και μεταβίβασης στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ των νέων μετοχών της «NEDZINK B.V.», καθιστώντας την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ μέτοχο κατά 50% στην «ΝΕDZINK B.V.».
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αυξημένος κατά 14,2% ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της, το α’ τρίμηνο του 2018
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελβαλχαλκόρ: Προχωρά η διαδικασία για το 50% της Nedzink



    ΣΧΟΛΙΑ