• Business

    Elon Musk: Οι διαφημιζόμενοι επιστρέφουν στο Twitter – Θα γίνει άμεσα κερδοφόρο

    • Bloomberg
    Elon Musk


    Ο Elon Musk δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους διαφημιζόμενους που εγκατέλειψαν το Twitter μετά την εξαγορά του κατά 44 δισ. δολάρια επέστρεψαν, υποδηλώνοντας ότι η πολύπαθη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακτά το χαμένο έδαφος.

    Ο δισεκατομμυριούχος μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας συνέντευξης στο Twitter Spaces στο BBC, επιβεβαίωσε ότι το Twitter έχει περίπου ισοσκελίσει τα έσοδα/έξοδα και θα μπορούσε να γίνει κερδοφόρο ακόμη και αυτό το τρίμηνο.

    Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια χρήστες συντονίστηκαν στη διαδικτυακή συνομιλία, η οποία σε κάποια σημεία ήταν έντονη, με τον Musk να αμφισβητεί την ιστορία και το κύρος του BBC σε οτιδήποτε, από την παραπληροφόρηση για τον Covid έως τη ρητορική μίσους.

    Ο μεγιστάνας απέκτησε το Twitter πέρυσι μετά από μια ταραχώδη διαμάχη με τη διοίκηση και το ΔΣ της εταιρείας, που κάποια στιγμή προσέφυγαν στα δικαστήρια προκειμένου να τον πείσουν να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

    Ο Μusk υποστήριξε ότι τελικά το έκανε επειδή ήταν νομικά υποχρεωμένος, αλλά αργότερα είπε ότι τώρα πιθανότατα δεν θα πουλούσε το Twitter ακόμα κι αν του πρόσφεραν την ίδια τιμή.

    Οι περισσότεροι διαφημιστές επιστρέφουν τώρα στο Twitter, είπε ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, μετά από τις μαζικές απολύσεις και τα τεχνικά λάθη που προκάλεσαν ανησυχίες σχετικά με την πιθανή διάδοση της ρητορικής μίσους, των ψευδών ειδήσεων και άλλου απαράδεκτου περιεχομένου.

    «Σχεδόν όλοι είτε επέστρεψαν είτε είπαν ότι θα επιστρέψουν», είπε ο Μusk.

    Στην ενότητα με τα Q&A των ακροατών του Spaces, ο Musk αναφέρθηκε επίσης στη συγχώνευση του Twitter με μια νεοσύστατη εταιρεία κέλυφος που ονομάζεται X Corp, που έχει ιδρύσει. «Ναι, υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό», είπε ο δισεκατομμυριούχος.

    Η πολυδιάστατη συζήτηση έθιξε σοβαρά θέματα, όπως ο χειρισμός του σεξισμού, αλλά και παράλογα, με τον δισεκατομμυριούχο να ισχυρίζεται επανειλημμένα ο σκύλος του είναι πλέον ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter.

    «Δεν είμαι ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter. Ο σκύλος μου είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter», είπε ο Μusk γελώντας. «Έχει μαύρο ζιβάγκο, τι άλλο χρειάζεσαι;»

    Διαβάστε ακόμη:

    Tesla: Νέα μέγα-βιομηχανική μονάδα στη Σαγκάη ετοιμάζει ο Έλον Μασκ

    Tesla: Μειώνει τις τιμές των αυτοκινήτων της για τρίτη φορά φέτος

    Elon Musk: Αντικατέστησε το λογότυπο του Twitter με αυτό του Dogecoin και έστειλε το νόμισμα στο +30%



    ΣΧΟΛΙΑ