• Business

    Η ελληνική Delta Tankers διεκδικεί 1,25 εκατ. ευρώ από την Taleveras


    Η Pontiaki Special Maritime Enterprise, θυγατρική της ελληνικής ναυτιλιακής Delta Tankers, κινεί στις ΗΠΑ νομικές διαδικασίες κατά της νιγηριανής Taleveras Group, προκειμένου να κατασχέσει περιουσιακά της στοιχεία, σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης από βρετανικό δικαστήριο που υποστηρίζει πως δεν έχει τηρηθεί.

    Η Pontiaki, ιδιοκτήτρια του τάνκερ Nautilus της Delta, χωρητικότητας 164.000 dwt (έτος κατασκευής 2006) προσέφυγε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Delaware των ΗΠΑ, ζητώντας 1,41 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,25 εκατ. ευρώ).

    Οι δικηγόροι της Pontiaki αναφέρουν στα σχετικά έγγραφα ότι η εταιρεία έφτασε τον Φεβρουάριο του 2015 σε μία συμφωνία charter με τη θυγατρική της Taleveras, Tadema Shipping & Logistics, και με την υποστήριξη άλλων εταιρειών του ομίλου. Λίγες μέρες αργότερα, και ενώ το τάνκερ κατευθυνόταν προς παράδοση στο Curacao, η Tadema ακύρωσε τη συμφωνία.

    Η Pontiaki δικαιώθηκε τον περασμένο Μάρτιο από δικαστήριο έναντι της Tadema και μία άλλης θυγατρικής, της Taleveras BV, με αποζημίωση 1,23 εκατ. δολαρίων επιπλέον τόκων και άλλων εξόδων.

    Ωστόσο, οι δικηγόροι της εταιρείας, με επικεφαλής τον διευθυντή της Simms Showers, Stephen Simms, υποστηρίζουν πως οι Tadema και Taleveras BV ακύρωσαν τις εταιρικές εγγραφές τους στην Anguilla λίγο μετά την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας στη Βρετανίας, και αρνούνται να πληρώσουν την αποζημίωση.

    Η Pontiaki έχει επίσης απευθυνθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ζητώντας με υπόμνημα από την United Bank for Africa και την Deutsche Bank πληροφορίες που θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες της εταιρείας να επιβληθεί η εφαρμογή της απόφασης του βρετανικού δικαστηρίου.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: 

    http://www.mononews.gr/mistirio-pios-ellinas-efoplistis-agorase-exi-plia-gia-30-ekat-dol/38136

     



    ΣΧΟΛΙΑ