• Business

    Ελλάκτωρ: Στο 9,798% το ποσοστό της Atlasinvest Holding

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ


    Η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ γνωστοποιεί ενημέρωση που έλαβε, στις 23 Ιουνίου 2021, από μέτοχό της, σε συμμόρφωση με την Οδηγία περί Διαφάνειας, σχετικά με σημαντική μεταβολή στη συμμετοχή και τα δικαιώματα ψήφου, ως ακολούθως:

    1. Το νομικό πρόσωπο, ATLAS NV, με έδρα το Βέλγιο, η οποία ελέγχεται από ATLASINVEST HOLDING B.V, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από τον κ. Martialis Quirinus van Poecke, ενημερώνει για απόκτηση συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, ως εξής:

    Ημερομηνία συναλλαγής κατά την οποία το ποσοστό συμμετοχής του ανήλθε του ορίου 5%: 17.06.2021.

    Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν τη συναλλαγή: (α) άμεση συμμετοχή 3,65% (ήτοι 7.834.562 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές),

    (β) έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) και Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά τη συναλλαγή:

    (α) άμεση συμμετοχή 9,798% (ήτοι 20.993.760 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές),

    (β) έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) και συνολικό ποσοστό συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου (άμεσο και έμμεσο) 9,798% (ήτοι 20.993.760 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    2. Το νομικό πρόσωπο, ATLASINVEST HOLDING B.V., με έδρα το Βέλγιο (η οποία ελέγχει την ATLAS NV), καθώς και το φυσικό πρόσωπο Martialis Quirinus van Poecke (ο οποίος ελέγχει την ATLASINVEST HOLDING B.V.), συναφώς με την υπό (1) γνωστοποίηση, ενημερώνουν ότι, μετά την ανωτέρω συναλλαγή, ελέγχουν συνολικά (εμμέσως) συμμετοχή και δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 9,798% (ήτοι 20.993.760 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Πρόσθετες πληροφορίες – Παρατήρηση

    Η αγορά των 13.159.198 (ήτοι ποσοστό 6,14%) μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας πραγματοποιήθηκε με προσυμφωνημένη χρηματιστηριακή συναλλαγή. Η ATLAS NV, ελέγχεται από ATLASINVEST HOLDING B.V, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από τον κ. Martialis Quirinus van Poecke.

    Η ενημέρωση πραγματοποιείται λόγω απόκτησης μετοχών και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι υπέρβαση του ορίου 5%, σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει.

     



    ΣΧΟΛΙΑ