• Business

    Ελλάκτωρ: Πράσινο φως για την απόσχιση των ΑΠΕ και τη σύσταση νέας εταιρείας

    Ευθύμιος Μπουλούτας. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ


    Το πράσινο φως για την απόσχιση του κλάδου των ΑΠΕ και τη δημιουργία νέας εταιρείας έδωσαν οι μέτοχοι του ομίλου της Ελλάκτωρ κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που ολοκληρώθηκε προ ολίγου.

    Σημειώνεται πως στη συνέλευση συμμετείχαν 51 μέτοχοι που κατέχουν 301.723.199 μετοχές, δηλαδή το 86,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

    Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν και ψηφίστηκε το κάτωθι θέμα:

    Έγκριση διάσπασης εταιρείας με διάσπαση κλάδου ΑΠΕ με σύσταση νέας εταιρείας, το οποίο και υπερψηφίστηκε (υπέρ: 301.565.665 του παρευρισκόμενου μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι 99,95%, κατά: 157.534, ήτοι 0,05%)

    Όροι διάσπασης και απόσχισης εταιρείας και της δημιουργίας νέας

    Σχετικά με τους όρους της διάσπαση και της απόσχισης του κλάδου των ΑΠΕ και τη δημιουργία νέας εγκρίθηκαν τα εξής:

    – Το καταστατικό της επωφελούμενης εταιρείας θα διαθέτει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο αξίας 771.082.031 ευρω που διαιρείται σε 771.082.031 μετοχές

    – Τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της νέας εταιρείας με 5ετή θητεία και αυτοδίκαιη παράταση έως την επόμενη τακτική Γ.Σ είναι:

    Ευθύμιος Μπουλούτας: Πρόεδρος

    Κωνσταντίνος Τούμπουρος: Αντιπρόεδρος και CEO

    Παναγιώτης Κυριακόπουλος: Μέλος ΔΣ

    Γεώργιος Τριανταφύλλου: Μέλος ΔΣ

    Αφροδίτη Αβραμέα: Μέλος ΔΣ

    Δημοσθένης Ρέβελας: Μέλος ΔΣ

    – Ορισμός PwC Τακτικός ορκωτός ελεγκτής λογιστής για πρώτη εταιρική χρήση της επωφελούμενης εταιρείας

    – Εξουσιοδότηση προς Ευθύμιο Μπουλούτα, Αφροδίτη Αβραμέα, Δημοσθένη Ρέβελα και Βασιλική Νιάτσου για την υπογραφή για την ίδρυση της νέας εταιρείας

    Πρόκειται για τη συμφωνία με την Motor Oil, η οποία αναμένεται να έχει υπογραφεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους και βάσει της οποίας θα αποσχιστεί ο τομέας των ΑΠΕ και θα δημιουργηθεί νέα θυγατρική εταιρία της Ελλάκτωρ με ονομασία ΑΝΕΜΟΣ RES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

    Η εν λόγω θυγατρική θα εξαγοραστεί από μια νέα εταιρεία που θα συσταθεί από τη Motor Oil (θα κατέχει το 75%) και τον Όμιλο Ελλάκτωρ (θα κατέχει το 25%). Η κοινή αυτή εταιρία των δύο ομίλων θα συγχωνευθεί με την ΑΝΕΜΟΣ RES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε..

    Υπενθυμίζεται ότι η συνολική ισχύς των ετών ΑΠΕ του Ομίλου της Ελλάκτωρ ανέρχεται στα 493 MW και το υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο στα 1,5 GW, ενώ ο κλάδος έχει αποτιμηθεί στα 975 εκατ. Ευρώ

    Διαβάστε επίσης:

    Ελλάκτωρ: Μπαίνει στη νέα εποχή με όπλο τη ρευστότητα – Στο Λονδίνο ο Μπουλούτας για συναντήσεις με funds



    ΣΧΟΛΙΑ