• Business

    Ελλάκτωρ: Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ των 120,5 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ


    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καταγράφοντας υπερκάλυψη κατά 2,2 φορές του ποσού των 120,5 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για την πρώτη αύξηση κεφαλαίου με 100% ιδιωτικά κεφάλαια.

    Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η επιτυχία της ΑΜΚ αποδεικνύει το κλίμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας αλλά και της ελληνικής οικονομίας και στον στρατηγικό σχεδιασμό της νέας Διοίκησης του Ομίλου που στόχο έχει να δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

    Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η κατανομή των αδιαθέτων, τα οποία αναμένεται ότι θα τα καλύψουν και οι δύο μέτοχοι (οι Ολλανδοί της Reggeborgh και οι επιχειρηματίες Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης), προκειμένου να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Όπως έγραφε το mononews, το δίδυμο Μπάκου – Καϋμενάκη φέρονται να έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση τους ζητώντας και τμήμα από τις αδιάθετες μετοχές.

    Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, τα καθαρά έσοδα – μετά την αφαίρεση εξόδων 1,6 εκατ. ευρώ – θα ανέλθουν σε 118,9 εκατ. ευρώ και εξ αυτών τα 98,6 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης και ποσό περίπου 20,3 εκατ. θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εντός 12-18 μηνών.



    ΣΧΟΛΙΑ