• Business

    Ελλάδα – Γαλλία: Επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία διαστημικής τεχνολογίας

    • NewsRoom


    «Οι επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία διαστημικής τεχνολογίας & εφαρμογών» είναι το αντικείμενο του φόρουμ που διοργανώνει την Πέμπτη το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με σκοπό τη δημιουργία εμπορικών συνεργειών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών.

    Οι πολιτικές της ελληνικής, της γαλλικής και της ευρωπαϊκής κυβέρνησης ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της διαστημικής βιομηχανίας. Τόσο το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας, όσο και η στρατηγική της Ευρώπης, προβλέπουν επενδύσεις μέσω των πολλών εφαρμογών της σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

    Στο φόρουμ συμμετέχουν καταξιωμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και τη Γαλλία και εκπρόσωποι μεγάλων οργανισμών και εταιρειών των δύο χωρών. Ειδικότερα παίρνουν μέρος εκπρόσωποι των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, όπως επίσης κι ο Chief Operating Officer της CNES, του μεγαλύτερου οργανισμού διαστημικών μελετών όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και παγκοσμίως, υψηλόβαθμα στελέχη γαλλικών εταιρειών από την Airbus, την Thales Alenia Space, καθώς κι από την AEROSPACE VALLEY.

    Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι η ψηφιακή μετάβαση -που προβλέπεται στο ελληνικό εθνικό σχέδιο ανάκαμψης- η επίδραση των διαστημικών τεχνολογιών σε χερσαίες και θαλάσσιες πρακτικές (mobility, connectivity, 5G, κλίμα, μέσα ενημέρωσης, earth observation) καθώς και οι διάφορες επενδύσεις σ’ αυτόν τον τομέα που έχουν ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως η ανάπτυξη δικτύου 5G, ο εκσυγχρονισμός του κεντρικού δικτύου και των υπηρεσιών Cloud, η θαλάσσια στρατηγική μέσω του διαστήματος, τα νέα συστήματα παρατήρησης της γης και της θάλασσας.

    Στόχος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι η παρουσίαση της τεχνολογίας, της στρατηγικής των ελληνικών και ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών με σκοπό τη δημιουργία εμπορικών συνεργειών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών. Παράλληλα με το forum θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών και φορέων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Super Market Awards 2021: H METRO AEBE ανακηρύχθηκε TOP NATIONAL RETAILER
    ΤΕΕ: 30.000 δημόσια κτίρια στην πλατφόρμα για την βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ
    Rocket: Υπογράφει συμβάσεις αορίστου χρόνου με τους διανομείς



    ΣΧΟΛΙΑ