• Business

    ΕΛΓΟ-ΔΉΜΗΤΡΑ: Νέες παραπομπές επιχειρήσεων για τις παρατυπίες στην παραγωγή φέτας

    • NewsRoom


    Για 13 νέες παραβάσεις παραπέμπονται επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην παραγωγή φέτας και γαλακτοκομικών προϊόντων

    Για 13 νέες παραβάσεις παραπέμπονται από τον ΕΛΓΟ-ΔΉΜΗΤΡΑ επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην παραγωγή φέτας και γαλακτοκομικών προϊόντων.

    Με χθεσινές αποφάσεις του ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΉΜΗΤΡΑ απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Α.Α.Τ. κατάλογος επιχειρήσεων γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, για τις οποίες προτείνεται η επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προστίμων). (ΚΥΑ 838/51008/14-03-2019)

    Οι εισηγήσεις αφορούν δύο κατηγορίες επιχειρήσεων:

    1. Επτά (7) επιχειρήσεις στις οποίες, κατά τους επιτόπιους ελέγχους κλιμακίων του ΕΛΓΟ-ΔΉΜΗΤΡΑ (Απρίλιος – Ιούλιος 2021), διαπιστώθηκαν παραβάσεις (μη ακριβής Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Εισροών / Εκροών Γάλακτος)

    2. Έξι (6) επιχειρήσεις στις οποίες, μετά από διοικητικούς ελέγχους των υπηρεσιών του ΕΛΓΟ-ΔΉΜΗΤΡΑ (Αύγουστος 2021), διαπιστώθηκε ότι προέβησαν σε ουσιώδεις τροποποιήσεις των Μηνιαίων Δηλώσεων Ισοζυγίου Εισροών / Εκροών Γάλακτος, μετά την προβλεπόμενη καταληκτική προθεσμία υποβολής τους.

    Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα υλοποιεί την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού για ελέγχους σε προϊόντα με ετικέτες ΠΟΠ/ΓΕΠ, με στόχο την προστασία των συνεπών παραγωγών και την ασφάλεια και ενημέρωση τω καταναλωτών.

    Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας αποτελεί κορυφαία στρατηγική πολιτική του ΥΠΑΑΤ, η ηγεσία του οποίου, έχει δεσμευτεί ότι οι έλεγχοι όχι μόνο θα συνεχισθούν αλλά και θα ενταθούν ώστε το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο».

    Κύθνος: Διασώθηκαν οι έξι επιβαίνοντες καταμαράν από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

    Θεσσαλονίκη: Μείωση άνω του 60% στην αγορά ακινήτων φοιτητικής κατοικίας



    ΣΧΟΛΙΑ