• Business

    Elbit Systems: Προχωρά το έργο του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα

    • NewsRoom

    Μπεζχαλέλ Μάχλις, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Elbit Systems


    Στην αναβάθμιση της πτητικής εκπαίδευσης των πιλότων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στοχεύει το έργο του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα, που προχωρά απρόσκοπτα από την Elbit Systems.

    Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στην 120ή Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος στη Καλαμάτα, η ομάδα της Elbit Systems που «τρέχει» το έργο αλλά και εκπρόσωποι των Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδας και του Ισραήλ, με συνοδεία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, είδαν ιδίοις όμμασι τη δουλειά που γίνεται στο Κέντρο, με το μεγαλύτερο πλέον μέρος του στόλου των αεροσκαφών Τ-6 να βρίσκεται σε λειτουργία.

    Συγκεκριμένα στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Βαγενάς, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, κ. Yair Kulas, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Elbit Systems, κ. Μπεζχαέλ (Μπούτζι) Μάχλις.

    Το έργο έχει ήδη ξεπεράσει τις αρχικές εκτιμήσεις, καθώς και τον αρχικό προγραμματισμό «τρέχοντας» με ταχύτερους από τους προβλεπόμενους ρυθμούς.

    Το πρώτο εκπαιδευτικό κτήριο ολοκληρώνεται στις αρχές του 2023, ενώ σε λειτουργία βρίσκονται ήδη το Κέντρο Ανεφοδιασμού (Logistics Center) στην αεροπορική βάση και της υποστήριξης για τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6. Ταυτόχρονα, σημειώνεται η πρόοδος που έχει γίνει για την παραγωγή του νέου αεροσκάφους M-346, των διασυνδεδεμένων προσομοιωτών πτήσης και των Επίγειων Εκπαιδευτικών Σταθμών στη βάση.

    Από αριστερά προς δεξιά: o Ταξίαρχος ε.α. Γιαΐρ Κουλάς, Eπικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT), o Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Βαγενάς, Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

    Η υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι η εγγύηση για την αναβάθμισή του σε Διεθνές Κέντρο που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για άλλες Αεροπορίες για την εκπαίδευση των πιλότων τους.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Elbit Systems, κ. Μπεζχάλελ (Μπούτζι) Μαχλίς, ανέφερε ότι «αποτελεί τιμή για εμάς ο ρόλος μας στην ενίσχυση της στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την πρόοδο που μπορέσαμε να επιτύχουμε σε αυτό το πρόγραμμα και είμαι ευγνώμων για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, με τη Leonardo και με άλλους τοπικούς εταίρους. Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό εταίρο για την Elbit και γι’ αυτό επενδύουμε και επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και να παρέχουμε πρόσθετα συστήματα και τεχνολογίες στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, παρέχοντάς του δυνατότητες που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων». «Θα ήθελα ναεκφράσω την εκτίμησή μου και πάλι στο Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας και του Ισραήλ για τηνεπιλογή της Elbit για την κατασκευή και λειτουργία αυτού του σημαντικού έργου», ανέφερε.

    Σε δήλωσή του ο Υπουργός Άμυνας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Ισραήλ, κ. Μπένι Γκάντζ, τονίζει ότι το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων είναι ένα εγχείρημα που αντικατοπτρίζει τον βαθύ και ισχυρό δεσμό μεταξύ των Ελλάδας και Ισραήλ. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι το Κέντρο αποτελεί μια στρατηγική επένδυση στις μελλοντικές δυνατότητες, η οποία θα προωθήσει περαιτέρω τους ελληνικούς δεσμούς με το Ισραήλ και τους διεθνείς εταίρους.

    Από αριστερά προς δεξιά: o Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Βαγενάς, Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, o Ταξίαρχος ε.α. Γιαΐρ Κουλάς, Eπικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT), Μπεζχαλέλ Μάχλις, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Elbit Systems

    Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου και ΥΠΑΜ Ισραήλ

    Σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, και ο Υπουργός Άμυνας και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ισραήλ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και κατεδείχθη η κοινή θέληση Ελλάδος-Ισραήλ να προχωρήσουν μαζί στην ενίσχυση και εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας τους και να λειτουργήσουν ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

    Επίσης, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Γκαντζ υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα του έργου υλοποίησης του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα, καθόσον αυτό ενισχύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, σε πολλούς τομείς, τα τελευταία χρόνια.

    Το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στην Καλαμάτα θα αναβαθμίσει την πτητική εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Σύγχρονα πτητικά μέσα, νέες εγκαταστάσεις προσομοιωτών πτήσεως και συντήρησης αεροσκαφών εγγυώνται την υψηλού επιπέδου βασική, προκεχωρημένη και επιχειρησιακή εκπαίδευση των πιλότων μας.



    ΣΧΟΛΙΑ