• Business

    Εκτοξεύονται Πειραιώς και Alpha Bank. Οι επενδυτές αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες.


    Έντονα ανοδικά αντιδρά σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με πρωταγωνιστές τις τράπεζες, μετά την ελεύθερη πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων, κατά τις οποίες ο γ.δ. κατέγραψε συνολικές απώλειες άνω του 16%. Η εγχώρια αγορά κινείται στους ανοδικούς ρυθμούς των υπολοίπων ευρωπαϊκών αγορών, μετά το διήμερο sell off που προκάλεσε η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε.

    Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 4,23% στις 541 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ. Άνοδο 5,30% καταγράφει ο FTSE 25, στις 1.459 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 10,91% στις 738 μονάδες.

    “Ψαλίδι” στις τιμές-στόχους των τραπεζών από τη Goldman Sachs

    Οι μετοχές των τραπεζών βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός ότι η Goldman Sachs, σε πανευρωπαϊκή έκθεση της μετά το δημοψήφισμα για Brexit, μείωσε τις τιμές-στόχους για τους τίτλους των ελληνικών τραπεζών. Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος περιέκοψε την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 2,35 ευρώ από 3,3 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση “buy”. Παράλληλα, μείωσε την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στο 0,25 από 0,35 ευρώ με σύσταση “neutral”,  τη δίκαιη τιμή της Eurobank στα 0,9 ευρώ από 1,4 ευρώ, διατηρώντας επίσης σύσταση “neutral”.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, η μείωση οφείλεται στην επιδείνωση που αναμένεται να παρουσιάσει η ποιότητα του ενεργητικού των ευρωπαϊκών τραπεζών μετά το Brexit κατά 3% σε μέσο όρο, και παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχθούν οι βρετανικές τράπεζες, τα πιστωτικά κόστη θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα για τις τράπεζες του Νότου.

    Κέρδη στην Ευρώπη

    Οι ευρωπαϊκές μετοχές και η στερλίνα κινούνται σήμερα ανοδικά. Άνοδο δείχνουν και τα futures του Dow Jones και του S&P.

    Ο δείκτης Euro Stoxx 50 καταγράφει κέρδη 2,3%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει ποσοστό 2,37%.

    Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τις επιπτώσεις του Brexit στη Μεγάλη Βρετανία, αν και ορισμένοι κάνουν λόγο για επιβράδυνση της ανάπτυξης στη χώρα, που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ύφεση.

    Προς το παρόν πάντως, οι επενδυτές αναζητούν τα προϊόντα που πιθανόν “τιμωρήθηκαν” πιο αυστηρά κατά τις τελευταίες ημέρες και αποτελούν πλέον αγοραστικές ευκαιρίες. Η λίρα που υποχώρησε σχεδόν 4% τη Δευτέρα και 8% την περασμένη Παρασκευή, σήμερα το πρωί σημείωσε άνοδο σχεδόν 1% έναντι του δολαρίου.

    Οι μετοχές στο ΧΑ

    Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο τραπεζικός κλάδος υπεραποδίδει, μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών. Η Πειραιώς καταγράφει κέρδη 12,57%, η Alpha Bank κερδίζει 15,23%, η Eurobank ενισχύεται κατά 9,06% και η Εθνική ενισχύεται κατά 6,99%.

    Ακολουθούν η ΕΧΑΕ, με άνοδο 5,43%, η Μυτιληναίος με κέρδη 4,25% και η Τιτάν με άνοδο 3,83%. Άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, MOtor Oil, Βιοχαλκο, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΕΕΕ, Grivalia, Ελλάκτωρ και Folli Follie.

    Στον αντίποδα, απώλειες καταγράφει η Jumbo.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/irthe-telos-tou-krach-pou-prokalese-brexit-sti-sterlina/56746



    ΣΧΟΛΙΑ