• Business

    ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ: Το bitcoin «πετάει» εν όψει του halvening


    Σε ένα εντυπωσιακό ανοδικό ράλι επιδόθηκε το Σαββατοκύριακο το bitcoin, συνεχίζοντας μία ανοδική πορεία που έχει φέρει την αξία του ψηφιακού νομίσματος σε υψηλά διετίας. Αυτήν την ώρα τo bitcoin κινείται στα 691 δολάρια, ενώ το πρωί είχε «αγγίξει» και τα 700 δολάρια, επίπεδα στα οποία είχε να φτάσει από τον Φεβρουάριο του 2014. Τον τελευταίο μήνα η αξία του bitcoin έχει εκτοξευθεί σε ποσοστό άνω του 30%, από τα περίπου 450 δολάρια στα οποία βρισκόταν στα μέσα Μαΐου, αν και παραμένει πολύ μακριά από τα επίπεδα-ρεκόρ των 1.100 δολαρίων που είχε καταγράψει ιστορικά.

    Όπως γνωρίζουμε, βέβαια, η τιμή του bitcoin είναι εξαιρετικά ασταθής: μόλις έναν χρόνο νωρίτερα το bitcoin κυμαινόταν στα 230 δολάρια, δηλαδή λιγότερο από το ένα τρίτο της σημερινής του τιμής. Όμως έκτοτε έχει καταγράψει ανοδική πορεία, η οποία επιταχύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

    Το «ράλι» αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς γίνεται εν όψει του “υποδιπλασιασμού” (halvening) που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή εντός του Ιουνίου, βάσει του οποίου ο αριθμός των bitcoins που παράγονται μέσω του mining (η διαδικασία κατά την οποία παράγονται τα bitcoins) θα μειωθεί στο μισό. Και όπως συμβαίνει και με όλα τα νομίσματα, από τη στιγμή που ο αριθμός των bitcoins μειώνεται, η τιμή τους εκτοξεύεται.

    Δείτε στα παρακάτω γραφήματα του CoinDesk την πορεία της τιμής του bicoin τον περασμένο μήνα…

    coindesk bitcoin month chart june 13 surge nearly 700 usd

    …και από την αρχή της «κυκλοφορίας» του:

    bitcoin price all time coindesk history june 13 2016

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/independent-dimoskopisi-dini-10-provadisma-sto-brexit-ragdea-ptosi-tis-sterlinas/52671



    ΣΧΟΛΙΑ