ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη φυσιολογική του θέση επανέρχεται σιγά σιγά το Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την απότομη κλίση 7 μοιρών δεξιά που είχε πάρει νωρίτερα καθώς, σήμανε συναγερμός όταν μετά από την εκφόρτωση μιας νταλίκας το πλοίο πήρε κλίση. Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης. Περίπου στη μιάμιση το μεσημέρι, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος και αναμένεται να συνεχισθούν οι προσπάθειες για την πλήρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
Το χρονικό της εκκένωσης
Στις 11 και 30 δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης του πλοίου Ελ. Βενιζέλος το οποίο πήρε απότομα μεγάλη κλίση με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο λιμάνι του Πειραιά.
Το Ελ. Βενιζέλος το οποίο καίει ακόμη για τρίτη μέρα είχει πάρει μεγάλη κλίση προς τα δεξιά και γι΄αυτό οι αρμόδιοι διέταξαν την άμεση εκκένωση του.
Η εντολή δόθηκε από τα μεγάφωνα. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση η οποία καλούσε το προϊστάμενο ηλεκτρολόγο να μεταβεί στο μηχανοστάσιο με την δεύτερη να αναφέρει πως το πλοίο πρέπει να εκκενωθεί άμεσα.
Η εκφόρτωση του πλοίου σε συνδυασμό με την μετακίνησης των υδάτων στο εσωτερικό του πλοίου έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι εργασίες στο εσωτερικό του πλοίο έβαιναν καλώς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γαστούνη: Πρόστιμο 50.000 ευρώ στην 60χρονη οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε σκύλο
- Πετρέλαιο: Βουτιά άνω του 3% με φόντο Ορμούζ και ειρηνευτική συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Χεζμπολάχ: Η συμφωνία με το Ισραήλ δεν θα εφαρμοστεί, εκτός αν οδηγηθούμε σε εμφύλιο πόλεμο
- Στενά του Ορμούζ: 115 πλοία και 2.500 ναυτικοί απομακρύνθηκαν από τον Κόλπο

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.