• Business

    Εκκενώθηκε το Ελ. Βενιζέλος – Πήρε απότομα κλίση 7 μοιρών

    • NewsRoom


    Στη φυσιολογική του θέση επανέρχεται σιγά σιγά το Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την απότομη κλίση 7 μοιρών δεξιά που είχε πάρει νωρίτερα καθώς, σήμανε συναγερμός όταν μετά από την εκφόρτωση μιας νταλίκας το πλοίο πήρε κλίση. Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης. Περίπου στη μιάμιση το μεσημέρι, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος και αναμένεται να συνεχισθούν οι προσπάθειες για την πλήρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

    Το χρονικό της εκκένωσης 

    Στις 11 και 30 δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης του πλοίου  Ελ. Βενιζέλος το οποίο πήρε απότομα μεγάλη κλίση με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο λιμάνι του Πειραιά.

    Το Ελ. Βενιζέλος το οποίο καίει ακόμη για τρίτη μέρα είχει πάρει μεγάλη κλίση προς τα δεξιά και γι΄αυτό οι αρμόδιοι διέταξαν την άμεση εκκένωση του.

    Η εντολή δόθηκε από τα μεγάφωνα. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση η οποία καλούσε το προϊστάμενο ηλεκτρολόγο να μεταβεί στο μηχανοστάσιο με την δεύτερη να αναφέρει πως το πλοίο πρέπει να εκκενωθεί άμεσα.

    Η εκφόρτωση του πλοίου σε συνδυασμό με την μετακίνησης των υδάτων στο εσωτερικό του πλοίου έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι εργασίες στο εσωτερικό του πλοίο έβαιναν καλώς.



    ΣΧΟΛΙΑ