• Business

    «Έκρηξη» κρατήσεων από τους Βρετανούς τουρίστες – Στους κορυφαίους προορισμούς και η Ελλάδα

    • NewsRoom
    Γερμανικό δίκτυο: Η Ελλάδα νικήτρια του καλοκαιριού στον τουρισμό


    «Έκρηξη» σημειώνουν οι κρατήσεις τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με την DailyMail, με τις μεγαλύτερες τουριστικές ιστοσελίδες της Μεγάλης Βρετανίας να «βλέπουν» αύξηση μέχρι και 350% στις αναζητήσεις τους για ευρωπαϊκούς προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η Ελλάδα, εν όψει του ανοίγματος των συνόρων της χώρας.

    Από τις 15 Ιουλίου και η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από την Βρετανία, ενώ στην προτίμηση των Βρετανών τουριστών πρωταγωνιστούν η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Σαντορίνη.

    Οι δελεαστικές εκπτώσεις που φτάνουν ακόμα και το 76% έδωσαν το έναυσμα στους Βρετανούς να αναζητήσουν τον ιδανικό προορισμό για τις φετινές διακοπές τους. Με τόσο χαμηλές τιμές, μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να αποταμιεύσει μέχρι και 500 λίρες σε σχέση με άλλες χρονιές.

    Μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα των αεροδρομίων, οι κρατήσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα τουριστικά site σημείωσαν θεαματική αύξηση κατά 80%, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

    Ενδεικτικό της μεγάλης κίνησης είναι το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της Eurostar «έπεσε» και σταμάτησε να δέχεται κρατήσεις.

    Όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ιστοσελίδα Travel Supermarket, οι Βρετανοί έκαναν συγκρίσεις για διακοπές σε Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία, με τον αριθμό των αναζητήσεων να διπλάσιάστηκαν σε σχέση με το περασμένο Σαββατοκύριακο.

    Οι αναζητήσεις για την Κροατία αυξήθηκαν κατά 350%, ενώ για την Ελλάδα κατά 220%.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας Hays Travel, που εξαγόρασε την Thomas Cook, δήλωσε ότι δεν προλαβαίνουν να απαντούν στα τηλέφωνα.

    Από την πλευρά του, ο Garry Wilson, στέλεχος της easyJet holidays, δήλωσε χαρακτηριστικά:

    «Το site μας ‘πλημμύρισε’ με κόσμο το Σαββατοκύριακο με κίνηση 50% πάνω από την περασμένη εβδομάδα και πρώτες στις αναζητήσεις τις Βαλεαρίδες Νήσους, Τα Κανάρια Νησιά και την Ελλάδα».

    Όλα δείχνουν πως ο κόσμος είναι διατεθειμένος να ταξιδέψει εκτός συνόρων, παρά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ τόσο οι τουριστικές εταιρείες όσο οι αεροπορικές «τρίβουν» και πάλι τα χέρια τους.



    ΣΧΟΛΙΑ