• Business

    Εκπέμπει SOS η βρετανική βιομηχανία μόδας-Ζητά επιπλέον κρατική στήριξη

    • NewsRoom


    Η βρετανική βιομηχανία μόδας ζητά στήριξη από την κυβέρνηση

    Η βρετανική βιομηχανία μόδας ζήτησε περισσότερη οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση εν μέσω φόβων ότι η κρίση του κορονοϊού θα μπορούσε να αφανίσει το 50% των επιχειρήσεων του κλάδου.

    Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (BFC) ανακοίνωσε τους αποδέκτες βοήθειας από το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης, ύψους ενός εκατομμυρίου αγγλικών λιρών, επισημαίνοντας ότι το ποσό αυτό είναι το ελάχιστο σε σύγκριση με το απαιτούμενο για να βοηθηθούν, μικρές, ανεξάρτητες εταιρείες μόδας.

    «Ένα εκατομμύριο λίρες ακούγεται ότι είναι πολλά χρήματα, αλλά όταν το διανέμεις σε τόσες πολλές επιχειρήσεις, είναι απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό» δήλωσε η Κάρολαϊν Ρας, διευθύνουσα σύμβουλος του BFC, στο bof. «Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα» πρόσθεσε.

    Το 35% των νέων σχεδιαστών φαίνεται πως δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα του BFC.

    Τα ευρήματα προβλέπουν επίσης ότι το 50% των επιχειρήσεων του κλάδου ενδέχεται να σταματήσει να υπάρχει μέχρι το τέλος του 2020.

    «Χωρίς κάποιο είδος κυβερνητικής παρέμβασης μπορεί να δούμε μια ολόκληρη γενιά δημιουργικών επιχειρήσεων να εξαφανίζονται» σημείωσε η Κάρολαϊν Ρας.

    Παράλληλα με την απειλή τερματισμού των δραστηριοτήτων τους, οι σχεδιαστές μόδας έχουν βιώσει τεράστιες οικονομικές απώλειες από αλλαγές στην παραγωγή, ακυρώθηκαν παραγγελίες και επαναπρογραμματίστηκαν επιδείξεις μόδας. Οι έμποροι λιανικής κατέγραψαν πτώση κατά 80% της επισκεψιμότητας, τη «μεγαλύτερη από ποτέ» πτώση στον κλάδο, μεταξύ 5 Απριλίου και 2 Μαΐου.

    Τριάντα επτά brand, συμπεριλαμβανομένων των Craig Green, Bethany Williams και Ahluwalia, πρόκειται να λάβουν την οικονομική βοήθεια από το Ταμείο του BFC ύψους έως 50.000 αγγλικών λιρών το καθένα.



    ΣΧΟΛΙΑ