H Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα με την υπ’ αριθ. 858/2024 Απόφαση της, ενέκρινε ομόφωνα, την εξαγορά της εταιρείας ΠΙ ΕΝΤ ΣΙ ΝΤΙΒΕΛΟΠΜΕΝΤ Α.Ε. (P.&C. Development S.A.) από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 3959/2011, στον κλάδο των κατασκευών.
Η εξαγορά αφορά στις σχετικές αγορές των μεγάλων δημοσίων και ιδιωτικών κατασκευαστικών έργων, στις οποίες δραστηριοποιούνται οι συμμετέχουσες στη συγκέντρωση επιχειρήσεις ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και ΠΙ ΕΝΤ ΣΙ ΝΤΙΒΕΛΟΠΜΕΝΤ Α.Ε.
Στις αγορές αυτές αξιολογήθηκαν τυχόν οριζόντιες επιπτώσεις εκ της συναλλαγής και κρίθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η επαύξηση του μεριδίου της νέας οντότητας που συνδέεται αιτιωδώς με την υπό εξέταση συγκέντρωση, ήτοι η επαύξηση που επέρχεται δια της προσθήκης στο μερίδιο του Ομίλου ΤΕΡΝΑ του μεριδίου της Επιχείρησης-στόχου, είναι πολύ χαμηλή.
Περαιτέρω, η συντριπτική πλειοψηφία των ανταγωνιστών που ερωτήθηκαν σχετικώς εκτιμούν ότι δεν υφίστανται εμπόδια εισόδου στον κατασκευαστικό κλάδο και ότι, εν γένει, οι επιπτώσεις της γνωστοποιηθείσας εξαγοράς στην υπό εξέταση αγορά, θα είναι αμελητέες.
Ενόψει των ανωτέρω, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε Τμήμα, ομόφωνα ενέκρινε την κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, καθώς, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.
Διαβάστε επίσης:
Μαρία Συρεγγέλα: Η αποψινή γιορτή είναι για την ανώνυμη νεοδημοκράτισσα και τον ανώνυμο νεοδημοκράτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Στις 21 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για το μέρισμα 70,26 εκατ. ευρώ
- Τι θα κάνει τώρα η μετοχή της Πειραιώς, η έξυπνη κίνηση Ψάλτη, τα νέα deals του Εξάρχου, το σοκ για τον Ευμορφίδη, το «ναυάγιο» του εφοπλιστή Οικονόμου, ο Δαγούμας και η πλατινομαλούσα νεαρά και η βάφτιση του JJC στο Capri
- Δριτσάνος (Schneider Electric): «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος δεδομένων» – Οι συνεργασίες, οι επενδύσεις και οι προκλήσεις
- Η ανακάλυψη που ανατρέπει τα πάντα και ποια μετοχή είναι η επιτομή της στρέβλωσης
