• Business

    Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean): Ελπίζουμε πως αυτή η κρίση θα μας κάνει να εξελιχθούμε

    Ευτύχης Βασιλάκης


    Ο τουρισμός πλήττεται από την πανδημία και οι αερομεταφορές πλήττονται ακόμα πιο άμεσα, διότι η δομή των εξόδων και της λειτουργίας τους είναι τέτοια που οι επιπτώσεις είναι πιο βαριές, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

    Ελπίζω, συνέχισε, αυτή η κρίση να μας κάνει να συνεργαστούμε περισσότερο, να εξελιχθούμε. Ας είμαστε ρεαλιστές. Φέτος η προσπάθεια θα είναι δύσκολη και σίγουρα θα χάσουμε…

    Η τελευταία εκδήλωση, που κάναμε εδώ (σσ. στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν στις 13 Φεβρουαρίου. Παρουσιάσαμε τα νέα αεροπλάνα και τη νέα εταιρική ταυτότητα, ήμασταν πολύ χαρούμενοι, όμως 10 μέρες μετά όλα άλλαξαν, η ροή των πραγμάτων, η κατάσταση.

    Παρ όλα αυτά, τους τέσσερις μήνες που ήταν σαφώς οι πιο επίπονοι στην ιστορία της Aegean την προηγούμενη εβδομάδα παραλάβαμε το 5ο αεροπλάνο, σε δύο μήνες θα παραλάβουμε το 6ο και στο τέλος του χρόνου το 7ο.

    Είμαστε πολύ περήφανοι που ακόμα και σ αυτήν την κατάσταση, που γιγάντιες αεροπορικές εταιρείες έχουν χρειαστεί τεράστια ποσά βοήθειας ή έχουν σταματήσει να λειτουργούν η Aegean συνεχίζει. Επειδή οι άνθρωποι της, η διοίκηση της, οι εργαζόμενοι της φτιάξανε τα τελευταία 20 χρόνια μία εταιρεία με αντοχές τόσο ποιοτικές αλλά και τη δυνατότητα να αντέχει στις κρίσεις….

    Και συμπλήρωσε χαριτολογώντας: Την προηγούμενη φορά που παραλάβαμε αεροπλάνα ήταν κλειστές οι τράπεζες, αυτή τη φορά ήταν ανοικτές οι τράπεζες και κλειστοί εμείς, ας ελπίσουμε ότι την τρίτη φορά που θα παραγγείλουμε αεροπλάνα δεν θα έχουμε κάτι αντίστοιχο, αλλιώς θα σταματήσουμε να παραγγέλνουμε αεροπλάνα.

    Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ένα ισχυρότερο προϊόν για το 2021 και τη μελλοντική κεφαλαιοποίηση της θετικής εικόνας της χώρας. Χρέος μας η ανταπόκριση στις νέες ανάγκες επιβατών μας, η στήριξη του παραγωγικού μας πυρήνα και των εργαζομένων μας, για να μπορέσουμε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να συμβάλουμε εκ νέου στην αναπτυξιακή δυναμική.



    ΣΧΟΛΙΑ