• Business

    Ευθύμιος Μπουλούτας (Ελλακτωρ): Στα τέλη Μαΐου η επιστροφή κεφαλαίου – Εντός διμήνου η προσφορά για την ΗΛΕΚΤΩΡ

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ


    Με καθαρά κέρδη 116 εκατ. ευρώ από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες κλείνει το 2023 για τον Όμιλο Ελλάκτωρ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε προ ολίγου ο Διευθύνων Σύμβουλος του, Ευθύμιος Μπουλούτας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα ετήσια αποτελέσματα της χρονιάς που μας πέρασε.

    Τόνισε ότι στη χρονιά που μας πέρασε ο Όμιλος προχώρησε σε πλήθος συναλλαγών καθώς προχώρησε στην πώληση της κατασκευαστικής ΑΚΤΩΡ στον Όμιλο Intrakat, του Smart Park στην Trade Estates και του εναπομείναντος ποσοστού στην Motor Oil. Οι εξελίξεις αυτές δίνουν στον Όμιλο ισχυρή ρευστότητα που ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ.

    Σχετικά με τις σημαντικότερες εξελίξεις, οι οποίες είναι αντίστοιχα η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους του Ομίλου και η πώληση της ΗΛΕΚΤΩΡ στον όμιλο Motor Oil, ο ισχυρός άνδρας της Ελλάκτωρ ανέφερε τα εξής:

    Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την επιστροφή μερίσματος και ότι η επιστροφή κεφαλαίου θα τεθεί προς ψήφιση στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 31 Μαΐου.

    Όσον αφορά την πώληση της ΗΛΕΚΤΩΡ, ο κ. Μπουλούτας ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία due diligence από την Motor Oil και προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί καμία προσφορά. Εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει εντός των επόμενων δύο μηνών και ότι θα συγκληθεί εκ νέου διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσει για την προσφορά που θα έχει υποβληθεί.

    Αιμοδότης η παραχώρηση – Ποια η απόδοση των ακινήτων και του Real Estate

    Με την κατασκευή να αποτελεί πλέον παρελθόν για τον Όμιλο, τα ηνία αναλαμβάνουν οι παραχωρήσεις, οι οποίες όπως φαίνεται από τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023 επέφεραν κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων που ανήλθε στα 180 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 19% σε ετήσια βάση.

    Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο τομέας των ακινήτων με EBITDA 61,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας δεκαπλασιασμό καθώς στα οικονομικά αποτελέσματα του 2022 ο ίδιος τομέας κατέγραφε EBITDA 6,1 εκατ. ευρώ.

    Από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες στην τρίτη θέση βρίσκεται ο τομέας του περιβάλλοντος με συρρίκνωση του EBITDA κατά 7% καθώς αυτά το 2023 ανήλθαν στα 14,2 εκατ. ευρώ έναντι 15,3 εκατ. ευρώ για το 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Στα 116 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες το 2023

    ΗΠΑ: Η Google απέλυσε 28 εργαζομένους της που ζητούσαν η εταιρεία να ακυρώσει μια σύμβαση με το Ισραήλ

    Alpha Trust-Ανδρομέδα: Πράσινο φως στη διανομή μερίσματος €0,30/μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ