• Business

    EDISON για Mytilineos: Πολύ θετική η είσοδος στον MSCI – Βλέπει άνοδο 65% στη μετοχή

    • NewsRoom
    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Flash note εξέδωσε η EDISON, στο οποίο αναφέρεται στην ένταξη της MYTILINEOS στον MSCI

    Ο αναλυτής σχολιάζει πολύ θετικά την είσοδο της εταιρείας στο δείκτη, ενώ προεξοφλεί τη σημαντική ενίσχυση της ζήτησης της μετοχής.

    Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει ότι με βάση τα πολύ δυνατά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου (Q1 2022), η MYTILINEOS, βρίσκεται σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης και ως εκ τούτου διατηρεί την τιμή-στόχο στα €27/μετοχή, με το upside να ξεπερνά το 65%.

    Επίσης επισυνάπτεται η νέα έκθεση της Morgan Stanley, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά στις αλλαγές και τα αναμενόμενα inflows από την αναδιάρθρωση των δεικτών.

    Ειδικότερα, σχετικά με την τελευταία αναθεώρηση του MSCI, τοποθετεί τη MYTILINEOS μεταξύ των κερδισμένων, καθώς την κατατάσσει 3η ανάμεσα στις εταιρείες της Ανατολική Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής που αναμένεται να έχουν το μεγαλύτερο όφελος από αυτή την αναθεώρηση.

    Η MYTILINEOS εκτιμάται ότι θα έχει άμεσες εισροές κεφαλαίων, μόνο από fund παθητικής διαχείρισης, της τάξης των $120m, που αναμένεται να επηρεάσουν θετικά τις συναλλαγές σχεδόν ενός ημερολογιακού μήνα διαπραγματεύσεων.

    Διαβάστε επίσης

    MYTILINEOS: Πώς ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σχεδίασε την είσοδο του ομίλου στον MSCI – Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ