• Business

    Ε. Νικολαΐδη: Ανταγωνισμός επί ίσοις όροις και για τον ΟΤΕ

    • NewsRoom


    Ο ανταγωνισμός πρέπει να είναι επί ίσοις όροις για όλους, χωρίς να εξαιρείται ο ΟΤΕ. Αυτό είναι το μήνυμα, που στέλνει η Chief Officer Νομικών και Ρυθμιστικών θεμάτων του Ομίλου ΟΤΕ, Ειρήνη Νικολαΐδη. “Ο ΟΤΕ δε φοβάται τη ρύθμιση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Ωστόσο, αυτή θα πρέπει να γίνεται σε λογικά πλαίσια, ώστε να μην παρεμποδίζει τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς και να μη δίνει τεχνητές ανάσες σε εταιρείες-ανταγωνιστές, προκειμένου να τις διατηρήσει στη ζωή, νοθεύοντας τον ανταγωνισμό”.

    Προσθέτει ακόμα πως ήρθε πλέον η ώρα ο ΟΤΕ να σταματήσει να ελέγχεται εκ των προτέρων και να μπορεί να βγάζει στην αγορά συνδυαστικά πακέτα, χωρίς την προέγκριση της ΕΕΤΤ, η οποία χρειάζεται κατά μέσο όρο 3,2 μήνες.

    Δέσμευση 1,3 δισ. ευρώ για επενδύσεις μέχρι το 2019

    Όσον αφορά στις επενδύσεις, η Ειρήνη Νικολαΐδη σημείωσε πως ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μόνος, που έχει δεσμευθεί με ένα τετραετές επενδυτικό πλάνο. Ήδη, την τελευταία πενταετία, ο ΟΤΕ έχει υλοποιήσει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ για την τετραετία 2016-2019 έχει δεσμεύσει 1,3 δισ. ευρώ επιπλέον για υποδομές. Η υπερρύθμιση αποτελεί τροχοπέδη για κάθε επενδυτή και βάζει σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων της Ψηφιακής Ατζέντας 2020. “Εμείς λέμε όχι στην υπερρύθμιση που σκοτώνει τις επενδύσεις”.

    Για την υπόθεση της προσφυγής της Vodafone στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η κα Νικολαϊδη ανέφερε χαρακτηριστικά στο Βήμα ότι ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο πρώτος, που θέλει αυτή η υπόθεση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και πως ο ανταγωνισμός προσπαθεί να μετατρέψει μία ανταγωνιστική διαδικασία από εμπορική μάχη σε ρυθμιστική διαμάχη, τονίζοντας χαρακτηριστικα: “Οι εμπορικές μάχες κερδίζονται ή χάνονται στην αγορά και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων”.



    ΣΧΟΛΙΑ