ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνάντηση πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στη Σαγκάη με τον κ. Hong Liang Zhao, Πρόεδρο της Juneyao Air, της μεγαλύτερης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας της Κίνας, για την δρομολόγηση νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάη – Αθήνα, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανοίγματος της κινεζικής αγοράς και με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.
Η κα Κουντουρά διαπραγματεύτηκε τη δρομολόγηση της νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάη- Αθήνα. Αναφέρθηκε στο πετυχημένο παράδειγμα της πτήσης Πεκίνο-Αθήνα, που ξεκίνησε το 2017 και έχει λειτουργήσει ως καταλύτης στην άνοδο της τουριστικής κίνησης από την Κίνα κατά 70%, καθώς και στις νέες παροχές του ΔΑΑ «Ελ.Βενιζέλος» για τη διευκόλυνση των Κινέζων ταξιδιωτών.
Η διοίκηση της Juneyao Air δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη δρομολόγηση της νέας αεροπορικής σύνδεσης εντός του 2019.
Το εγχείρημα της αεροπορικής σύνδεσης έχει δεσμευτεί να στηρίξει επίσης σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Σαγκάης, καθώς και το σύνολο των κινεζικών ταξιδιωτικών και εμπορικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Κίνας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Συμβουλίου Εμπορίου, του μόνιμου Ελληνικού Περιπτέρου στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής,κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, και η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ, κα Αγγελική Χονδροματίδου. Επίσης, υπογράφτηκε παρουσία της Υπουργού μνημόνιο συνεργασίας του Ελληνικού Συμβουλίου Εμπορίου και της Juneyao Air για την υποστήριξη των εμπορευματικών μεταφορών ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων προς την αγορά της Σαγκάης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 200 εκατ. ευρώ για τον «ναό» του Μαραντόνα!
- Πώς στρατολογήθηκε ο κατάσκοπος, η αφαίρεση της ιθαγένειας και ο νόμος Δένδια, το ηθικό και το νόμιμο, ο Τασούλας και τα Αρχαία Ελληνικά
- Θ. Κοτσιαρός (ΠΕΦ): Η Ακαδημία Φαρμάκου φέρνει νέο μοντέλο σύνδεσης, εκπαίδευσης και παραγωγής
- Απόφαση ΑΠ: Δεν γνωμοδότησε για αναδρομικότητα – Μπαράζ νομικών διεκδικήσεων από δανειολήπτες – Επανέρχεται ο φόβος του ηθικού κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.