• Business

    Η Dynagas εξέπληξε (πάλι) ευχάριστα τους αναλυτές


    Έχει γίνει πια κάτι σαν… παράδοση για την Dynagas LNG Partners LP να ξεπερνά τις προσδοκίες των αναλυτών όταν ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά ήταν τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της εταιρείας του Tony Lauritzen που εξέπληξαν την αγορά, καθώς τα κέρδη της ήταν ανώτερα των αναμενομένων.

    Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα της Dynagas LNG Partners LP ανήλθαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 σε 18,8 εκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 28,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, όταν είχαν ανέλθει στα 14,6 εκατομμύρια δολάρια.

    Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 43 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή, που αυξάνονται σε 48 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή προσαρμοσμένα στο κόστος απόσβεσης – όταν η μέση εκτίμηση των αναλυτών ήταν στα 42 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη εταιρείας, Tony Lauritzen, επεσήμανε πως τα έσοδα της Dynagas LNG Partners προέρχονται από την παραχώρηση των πλοίων της με φιξαρισμένα συμβόλαια ναύλωσης, και επομένως δεν επηρεάζονται από τις αυξομειώσεις στις τιμές του πετρελαίου και άλλων αγαθών, ενώ απέδωσε κατά κύριο λόγο τη μεγάλη αύξηση των εσόδων στην απόκτηση του χωρητικότητας 155.000 cbm Lena River (έτος κατασκευής 2013) από τη μητρική εταιρεία Dynagas τον περασμένο Δεκέμβριο.

    «Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά περίπου 27% το περασμένο τρίμηνο, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της απόκτησης του Lena River στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2015. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου, ο τρέχων στόλο μας των έξι πλοίων μεταφοράς LNG απέδωσε σε αξιοποίηση 100%, που επίσης συνεισέφερε θετικά στα αποτελέσματά μας», τόνισε ο Lauritzen.

    Ο ίδιος πρόσθεσε εξάλλου:

    «Με τον στόλο μας πλήρως δεσμευμένο με συμβόλαια κατά τη διάρκεια του 2016 και κατά 88% δεσμευμένο για το 2017, και με τη μέση υπολειπόμενη διάρκεια συμβολαίων των πλοίων του στόλου μας στα 10,1 χρόνια, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην απόκτηση περαιτέρω συμβολαιακής κάλυψης και τη διαχείριση των λειτουργικών εξόδων».



    ΣΧΟΛΙΑ