• DocuSign

    Business

    DocuSign eSignature: Λύνει τα χέρια

    • NewsRoom

    Ψηφιακός μετασχηματισμός, τηλεργασία, κλιματική αλλαγή και ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Αλλαγές που ήρθαν για να μείνουν προσφέροντας, αλλά και απαιτώντας, μεγαλύτερη ευελιξία και ετοιμότητα από την πλευρά όλων μας, λύσεις που όχι μόνο δεν επιβαρύνουν, αλλά εξοικονομούν χρόνο, χρήμα, ταλαιπωρία και πολύτιμους πόρους για τις επιχειρήσεις, τον επαγγελματία, τον ιδιώτη, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάγκη ταυτόχρονης δημιουργίας ενός paperless περιβάλλοντος εργασίας, αλλά και διεκπεραίωσης πλήθους συναλλαγών και εργασιών από απόσταση, χωρίς φυσική παρουσία, αλλά με την εγκυρότητα που απαιτείται ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητά τους.

    Σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχεται να απαντήσει η λύση eSignature της DocuSign, η Νο # 1 πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπογραφών στον κόσμο, που εμπιστεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες.

    Η πλατφόρμα DocuSign eSignature επιταχύνει τις συμφωνίες, εξαλείφει τις μη αυτόματες εργασίες και διευκολύνει τη σύνδεση με τα εργαλεία και τα συστήματα που χρησιμοποιεί ήδη η κάθε επιχείρηση.

    Η συγκεκριμένη πλατφόρμα εξασφαλίζει την αποστολή και υπογραφή συμφωνιών με ασφάλεια από σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή. Έως και το 82% των συμφωνιών ολοκληρώνονται σε λιγότερο από μία ημέρα και το 49% σε λιγότερο από 15 λεπτά, επιταχύνοντας τη διαδικασία. Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, οι συμβάσεις μέσω της πλατφόρμας DocuSign ολοκληρώνονται κατά μέσο όρο 9 ημέρες ταχύτερα, σε σύγκριση με αυτές που υπογράφονται σε χαρτί.

    Ταυτόχρονα, αυξάνεται η παραγωγικότητα, καθώς εξαλείφονται οι μη αυτόματες εργασίες και διευκολύνονται κατά πολύ τόσο οι πελάτες όσο και οι υπάλληλοι της επιχείρησης.

    Ένα ακόμη πλεονέκτημα της συγκεκριμένης λύσης είναι η εξοικονόμηση που εξασφαλίζει, καθώς εξοικονομούνται κατά μέσο όρο €32 ανά συμβόλαιο, σε σύγκριση με τις συμβάσεις που γίνονται σε χαρτί, μειώνοντας έτσι τα κόστη και βελτιώνοντας την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

    Τρία είδη ηλεκτρονικών υπογραφών

    Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο είναι ότι παρέχονται και τα τρία είδη ηλεκτρονικών υπογραφών, όπως ορίζεται από το νομικό πλαίσιο:  η Standard, που καλύπτει νομικά τις περισσότερες περιπτώσεις και δεν απαιτεί ψηφιακά πιστοποιητικά, η Advanced, καθώς και η Qualified eSignature (QES), που καλύπτουν συμβάσεις μεγαλύτερης κρισιμότητας για τις οποίες απαιτείται ισχυρή ταυτοποίηση (strong identification process (face to face)) και εγκεκριμένο ψηφιακό πιστοποιητικό.

    Πρόσβαση παντού και πάντα

    Και επειδή ολόκληρη η πλατφόρμα βρίσκεται στο cloud, είναι διαθέσιμη από παντού, από κάθε συσκευή, υπολογιστή, tablet ή smartphone.

    Υπογραφή από smartphone ή tablet

    Οι εφαρμογές για κινητά με iOS, Android και Windows επιτρέπουν στο χρήστη να εργάζεται εν κινήσει – ακόμα και όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

    Συνεχής παρακολούθησης της εξέλιξης της σύμβασης

    Ο χρήστης γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σύμβαση ή το έγγραφο κατά τη διαδικασία υπογραφής. Η πλατφόρμα στέλνει αυτόματες υπενθυμίσεις και ειδοποιήσεις στον ενδιαφερόμενο σε κάθε βήμα.

    Δυνατότητα προσθήκης πεδίων

    Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει πεδία στη σύμβαση ή στο έγγραφο συλλέγοντας έτσι οποιαδήποτε πληροφορία θέλει για την αντισυμβαλλόμενη πλευρά.

    Yποστήριξη 43 γλωσσών

    Η πλατφόρμα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να υπογράφουν έγγραφα σε 43 γλώσσες και να στέλνουν τα έγγραφα σε 13 από αυτές

    Επαναχρησιμοποιούμενα πρότυπα

    Ο χρήστης εξοικονομεί χρόνο και τυποποιεί τις διαδικασίες αποθηκεύοντας συμφωνίες που χρησιμοποιούνται συχνά μαζί με τα προσαρμοσμένα πεδία τους, τη δρομολόγηση παραληπτών και άλλες ρυθμίσεις

    350+ εφαρμογές

    Η πλατφόρμα συνδέεται άμεσα με τις υπάρχουσες εφαρμογές της Microsoft που χρησιμοποιεί η επιχείρηση, όπως το Office 365, Word, SharePoint, Dynamics 365, χωρίς να απαιτείται προγραμματισμός ή διαμόρφωση. Έτσι οι χρήστες μπορούν να στέλνουν έγγραφα προς υπογραφή και να τα διαχειρίζονται χωρίς να εγκαταλείπουν το σύστημα που χρησιμοποιούν. Δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος log-in στην πλατφόρμα της DocuSign για να στείλει συμφωνίες προς εγκρίσεις ή προς υπογραφές.

    Μέσα από το υπάρχον σύστημά του π.χ. SharePoint και με ένα κλικ στο DocuSign plug-in, μπορεί να αποστέλλει έγγραφα χρησιμοποιώντας τις ροές και τα έξυπνα templates της DocuSign, κερδίζοντας σε χρόνο και ανεβάζοντας την παραγωγικότητα στα ύψη.

    Και, όπως προαναφέρθηκε, η DocuSign συνδέεται «out-of-the-box» με περισσότερα από 350 APIs δημοφιλών διεθνών Software, όπως οι SAP, Sale-sforce, AutoCad κλπ., χωρίς να απαιτείται προγραμματισμός ή διαμόρφωση. Με τον τρόπο αυτό, η DocuSign εξασφαλίζει χρόνο, χρήμα και πόρους, αυξάνοντας κατακόρυφα την παραγωγικότητα και διευκολύνοντας τη λειτουργία και τη ροή εργασιών κάθε επιχείρησης και επαγγελματία.

    Υψηλή ασφάλεια

    Η πλατφόρμα πληροί ορισμένα από τα πιο αυστηρά πρότυπα ασφαλείας των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλα διεθνή πρότυπα και χρησιμοποιεί τις ισχυρότερες διαθέσιμες τεχνολογίες κρυπτογράφησης δεδομένων

    Υψηλή διαθεσιμότητα

    Η διαθεσιμότητα της πλατφόρμας ήταν πάνω από 99,99% παγκοσμίως τους τελευταίους 24 μήνες.

    Νόμιμη και αποδεκτή από το δικαστήριο

    Η DocuSign eSignature συμμορφώνεται με τον Νόμο ESIGN των ΗΠΑ και την UETA, καθώς και με τον Κανονισμό eIDAS της ΕΕ.

    Περιβαλλοντικά οφέλη

    Το κέρδος, όμως, δεν είναι μόνο οικονομικό, καθώς διασφαλίζονται παράλληλα και σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη, καταργώντας ουσιαστικά την ανάγκη των πολλαπλών εκτυπώσεων και του χαρτιού, την ανάγκη μετακίνησης, αποστολής φακέλων και ούτω καθ’ εξής, συνεισφέροντας έτσι στην προσπάθεια δημιουργίας ενός πιο βιώσιμου κόσμου για όλους. Εντός και εκτός επιχείρησης.

    Μάθετε περισσότερα

    Η Info Quest Technologies είναι ο επίσημος συνεργάτης της DocuSign στην Ελλάδα. Έχει επενδύσει στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών που αξιοποιούν την πλατφόρμα DocuSign eSignature και διαθέτει πιστοποιημένους consultants, προκειμένου να βοηθήσει μαζί με τους συνεργάτες της κάθε ελληνική επιχείρηση να αξιοποιήσει την λύση eSignature. Ήδη πολλές μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Info Quest Technologies, αξιοποιούν την πλατφόρμα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

    Για παρουσίαση και demo: Info Quest Technologies: e-mail: [email protected], τηλ: 211 999 4261 και 211 9994264

    InfoQuest_DocuSign