• Business

    Δυο βραβεία στα Sales Excellence Awards για τη Lidl Ελλάς

    • NewsRoom


    Δύο βραβεία κατέκτησε η Lidl Ελλάς στο πλαίσιο των Sales Excellence Awards 2018, τα οποία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους στην Ελλάδα.

    • Τα βραβεία τα λάβαμε στις κατηγορίες:
      Gold στην Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Διοίκησης Πωλήσεων για την Εκπαίδευση Αντικαταστατών Καταστημάτων και ανάπτυξη αυτών σε Βοηθούς.
    • Bronze στην Καινοτομία στις Πωλήσεις / Νέα – Εναλλακτικά Κανάλια Πώλησης για το project LiMO (Lidl Mobile Office).

    Όσον αφορά στο βραβείο για την εκπαίδευση αντικαταστατών καταστημάτων σκοπός μας είναι η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού μας με ειδικές εκπαιδεύσεις, έτσι ώστε να αποκτήσει μια σειρά από δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις της θέσης του, καθιστώντας το ικανό να ανταποκριθεί στις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις του πελάτη.

    Η εταιρεία θέλοντας να δώσει έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό της, προχώρησε στην εφαρμογή ενός προγράμματος εκπαίδευσης των Αντικαταστατών Καταστημάτων με σκοπό την εξέλιξή τους σε Βοηθούς Καταστημάτων, εντάσσοντας τους έτσι στη Διοικητική Ομάδα Καταστήματος.

    Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της εργασίας του Προϊσταμένου Πωλήσεων στα καταστήματα αλλά και της βελτίωσης της καθημερινότητάς του, προέκυψε το LiMO, ένα φιλόδοξο και εξαιρετικά καινοτόμο project. Η Lidl αποτελεί την πρώτη εταιρεία στο λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα, η οποία εξόπλισε τον Τομέα Πωλήσεων όλης της επικράτειάς της με Tablet-PC. Το νέο σύστημα ενισχύει την ανταλλαγή ψηφιακών δεδομένων και αντικαθιστά την αποστολή των εντύπων. Σαν αποτέλεσμα, οι Προϊστάμενοι Πωλήσεων εξοικονομούν χρόνο και μπορούν να αφοσιωθούν στις οργανωτικές και συντονιστικές τους εργασίες.



    ΣΧΟΛΙΑ