• Business

    Δίκη υποβρυχίων: Νέες καταδίκες για μίζες στα υποβρύχια

    Siemens


    Είκοσι ένοχοι και επτά αθώοι είναι η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη βασική δίκη για μίζες στην προμήθεια των υποβρυχίων.

    Πρώην αξιωματούχοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στρατιωτικοί-μέλη επιτροπών, εφοπλιστές και επιχειρηματίες καταδικάστηκαν, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας.

    Στους αθωωθέντες περιλαμβάνονται ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Σπύρος Τραυλός και ο δικηγόρος αδελφός του πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ευάγγελος Εμμανουήλ.

    Ποιοι καταδικάστηκαν

    Δύο πρόσωπα που εισέφεραν στην αποκάλυψη της υπόθεσης είναι μεταξύ των καταδικασθέντων. Πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή γ.δ. Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και τον έμπορο όπλο Παναγιώτη Ευσταθίου.

    Η εισαγγελέας έχει προτείνει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά, κατά περίπτωση του προτέρου εντίμου βίου, της παροχής στοιχείων στην ανάκριση και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

    Με τη σύμφωνη εισήγηση της εισαγγελέως ένοχοι κρίθηκαν, μεταξύ άλλων:

    ● ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός,

    ● ο επιχειρηματίας Αλεξανδρος Αβατάγγελος,

    ● ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ,

    ● ο Γιάννης Μπέλτσιος, ο οποίος φέρεται να ήταν στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κατά την εισαγγελέα, το μαύρο χρήματα που διακίνησε, κατέληξε στον τότε υπουργό,

    ● οι τραπεζίτες Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ,

     



    ΣΧΟΛΙΑ