• Business

    Διεπαγγελματική Φέτας: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και το σκεπτικό του προστίμου για την υπόθεση νόθευσης

    Ιωάννης Βιτάλης,πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας


    Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, απέστειλε ο Ιωάννης Βιτάλης, πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, αναφορικά με την επιβολή προστίμου 260.000 ευρώ σε εγχώρια γαλακτοβιομηχανία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα.

    Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, σημειώνεται, ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τόσο τα στοιχεία, όσο και το σκεπτικό της απόφασης αυτής».

    Με βάση το γεγονός αυτό, το ΔΣ της ΔΟΦ ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα άμεσα το σκεπτικό της απόφασης, ώστε το σύνολο του κλάδου, αλλά και οι καταναλωτές, να γνωρίζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στη λήψη της και εάν είναι παράπτωμα δόλου ή βιομηχανικό λάθος.

    Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, γίνεται φανερό ότι στην περίπτωση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος Βορίδη (838/51008/2019). «Αδυνατώντας να κατανοήσουμε την μη εφαρμογή των συγκεκριμένων νομικών διατάξεων, ζητάμε να μας πληροφορήσετε τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό» τονίζει η ΔΟΦ.

    Παράλληλα, στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι «εκκρεμεί ακατανόητα εδώ και μήνες η αναγνώριση και νομική κατοχύρωση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, η οποία έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο που περιγράφεται στους σκοπούς της».

    Τέλος, σημειώνεται: «Κατανοείτε, ασφαλώς, κ. υπουργέ, ότι τα προαναφερόμενα ζητήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Οργάνωσή μας, κάτι που -σε περίπτωση μη άμεσης προώθησής τους- μας υποχρεώνει να επιδιώξουμε την προώθησή τους με κάθε νόμιμο μέσον».



    ΣΧΟΛΙΑ