• Business

    «Διαζύγιο» Nike-Νεϊμάρ εν μέσω καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση


    Το τέλος της συνεργασίας της με τον πασίγνωστο ποδοσφαιριστή Νεϊμάρ ανακοίνωσε η Nike. Σύμφωνα με τον γίγαντα αθλητικών ειδών, ο Νεϊμάρ αρνήθηκε να συνεργαστεί σε έρευνα για κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του.

    «Η Nike διέκοψε την σχέση της με τον αθλητή, επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί σε μία έρευνα βάσιμων καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά, που έγιναν από υπάλληλο», δήλωσε τελικά η Χίλαρι Κρέιν, γενική σύμβουλος της Nike, μιλώντας στην “Wall Street Journal” προσθέτοντας πως η εταιρεία δεν είχε συζητήσει δημοσίως το ζήτημα στο παρελθόν επειδή «κανένα από τα στοιχεία που είχαν έρθει στην επιφάνεια»

    Η εκπρόσωπος του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή δήλωσε στην εφημερίδα πως οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συνομιλίες για το ζήτημα από το 2019, σημειώνοντας παράλληλα πως “είναι πολύ παράξενο μία υπόθεση που υποτίθεται πως συνέβη το 2016, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπαλλήλου της Nike, να έρχεται στο φως αυτή τη στιγμή”.

    Το περιστατικό

    Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η υπάλληλος της Nike καταγγέλλει πως ο Νεϊμάρ προσπάθησε το 2016 να την αναγκάσει να του κάνει στοματικό σεξ, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν για να οργανώσει συναντήσεις και events για τον ποδοσφαιριστή.

    Το περιστατικό αποκάλυψε δύο χρόνια αργότερα, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου που διοργάνωσε η εταιρεία αθλητικής ένδυσης με θέμα τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος εργασίας και της καταπολέμησης των διακρίσεων. Η καταγγέλλουσα αρχικά ζήτησε να μην γίνει ευρέως γνωστό το θέμα, ωστόσο ένα χρόνο αργότερα συναίνεσε να διεξαχθούν έρευνες για το περιστατικό μετά τις παραινέσεις του στενού περιβάλλοντός της.

    Η Nike υποστηρίζει πως ήταν έτοιμη να διερευνήσει το θέμα από το 2018 ωστόσο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση σεβάστηκε την αρχική επιθυμία της υπαλλήλου να μείνει εμπιστευτικό το θέμα.



    ΣΧΟΛΙΑ