• Business

    Διαβάστε τις 5 σημαντικότερες ειδήσεις (και για την Famar) που θα κρίνουν τις αγορές σήμερα

    Μαρινόπουλος

    Οι κ. Λεωνίδας, Πάνος και Πάνος Μαρινόπουλος.


    Εδώ είναι όσες ειδήσεις πρέπει να ξέρετε σήμερα για την οικονομία.

     

    1. Εάν υπήρχε διαγωνισμός κωλοτούμπας στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας πολλοί θα ήταν αυτοδικαίως υποψήφιοι, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κέρδιζε με διαφορά την πρώτη θέση. Δεν έχει περάσει ούτε ενάμισης χρόνος από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε υπερηφάνως “go back κυρία Μέρκελ, go back κύριε Σόιμπλε, go back κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο”. Από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος προς την τότε κυβέρνηση έλεγε ότι το μνημόνιο θα καταργηθεί με έναν νόμο “όπως το ψηφίσατε εσείς με έναν νόμο”, έτσι θα καταργηθεί. Δείτε σε ένα video τα ψέματα Τσιπρα  σύμφωνα με το protothema.gr  
    2. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επανέλαβε σήμερα προς το Reuters ότι οι όποιες αποφάσεις για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης. Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε εκ νέου πως το ζητούμενο ήταν και παραμένει ένα βιώσιμο συνολικό πακέτο. Αν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει στην πάγια αυτή θέση του, ότι δηλαδή η ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να προηγηθεί των όποιων αποφάσεων για το χρέος, Γερμανοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι εξελίξεις αναγκάζουν το Βερολίνο να αναθεωρήσει τη στάση του στο μείζον ζήτημα του χρέους.
    3. Πάνω από 40 στελέχη τουλάχιστον 33 εισπρακτικών εταιριών θα βρεθούν ενώπιον των των εισαγγελικών αρχών ως ύποπτοι για τέλεση κακουργήματος για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν σε βάρος δανειοληπτών. Η δικαστική έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας θωράκισης των πολιτών ενόψει της εκχώρησης κόκκινων δανείων σε ξένα funds, κάτι που θα επιτείνει τις οχλήσεις και τις πιέσεις. Μάλιστα ήδη έχουν εκδοθεί και δικαστικές αποφάσεις σε δικαστήρια χαμηλότερα βαθμού που καταδικάζουν τις εταιρίες για τη χρήση των στοιχείων καταθετών τραπεζών.
    4. Επτά χρόνια αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο της Ασπίς Πρόνοια και της θυγατρικής της Commercial Value, με θύματα χιλιάδες ασφαλισμένους και επενδυτές, το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας παραπέμπει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου συνολικά 16 άτομα να δικαστούν για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Μεταξύ αυτών, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Ασπίς Παύλος Ψωμιάδης -έγκλειστος στις φυλακές και για άλλες υποθέσεις απάτης μέσω των εταιρειών του- η σύζυγός του Μαρία, η κόρη του Ολγα και ο γιος του Δανιήλ, οι οποίοι συμμετείχαν στα διοικητικά συμβούλια.
    5. Όταν στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς έγινε γνωστό ότι η οικογένεια Mαρινόπουλου, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης του ομίλου, σκοπεύει να αλλάξει σελίδα για τη Famar, άρχισαν να αναπτύσσονται διάφορα σενάρια. Kάποιοι μίλησαν και για πώληση, κάτι που δεν ισχύει και φυσικά δεν επιβεβαιώθηκε. Tο σίγουρο, όμως, είναι ότι από τότε άρχισε να καταγράφεται «πολυεθνικό επενδυτικό ενδιαφέρον», όπως τονίζουν ενημερωμένοι παράγοντες, «που όσο περνάει ο καιρός και ωριμάζουν οι συνθήκες γίνεται εντονότερο». Aυτό που επίσης ξεκαθαρίζεται είναι ότι η στρατηγική της οικογένειας που ελέγχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου, δεν αφορά αποχώρηση, αλλά την είσοδο στρατηγικού επενδυτή που θα ενισχύσει κεφαλαιακά τον όμιλο, στηρίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξή του.

     

    Διαβάστε ακόμα: 

    http://www.mononews.gr/o-giorgos-melissanidis-edose-parangelies-56-ek-evro-gia-nea-plia/43491

     

    Διαβάστε ακόμα: 

    http://www.mononews.gr/opap-aposirthike-i-diataxi-gia-tin-afxisi-tou-forou/43478



    ΣΧΟΛΙΑ