• Business

    Έκπληξη από την Diana Shipping. Ο Παληος ναύλωσε πλοίο σε καλές τιμές

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Η Diana Shipping συμφερόντων του Σ. Παληού συμφώνησε στη χρονοναύλωση ενός από τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου που διαθέτει έναντι χαμηλότερου τιμήματος, την ίδια ώρα που πρόσθεσε στον στόλο της ένα panamax με τίμημα οριακά υψηλότερο από το μέσο όρο της αγοράς. Η Diana, που είναι εισηγμένη στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε τις εξελίξεις αυτές την ώρα που ο δείκτης Baltic Dry συνεχίζει την ανοδική του πορεία και έχει επανέλθει στα επίπεδα του Ιανουαρίου, αν και παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

    Η SwissMarine του Peter Weernink ναύλωσε το χωρητικότητας 164.000 dwt Norfolk (κατασκευασμένο το 2002) σε συμβόλαιο 9 με 12 μηνών, όπως ανακοίνωσε η Diana, με αντίτιμο 4.350 δολάρια ημερησίως, πολύ λιγότερα από τα 10.250 δολάρια ημερησίως που συνεισέφερε το σκάφος. Ωστόσο, το ποσό αυτό είναι αρκετά υψηλότερο από την τιμή spot για πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου.

    Όπως ανέφερε εξάλλου την προηγούμενη εβδομάδα το mononews.gr, η Diana Shipping εξασφάλισε χρηματοδότηση για την αγορά δύο εκ των τριών πλοίων που έχει ανακοινώσει ότι θα αγοράσει από τις κόρες του διευθύνοντος συμβούλου και ιδιοκτήτη της εταιρίας, Συμεών Παληού, ενώ παράλληλα συμφώνησε και σε μικρή μείωση του τιμήματος.

    Ένα από αυτά τα πλοία, το Selina (πρώην Sunshine, κατασκευασμένο το 2010), χωρητικότητας 75.700 dwt, παραδόθηκε έχοντας συμβόλαιο με τη Norden. Η συμφωνία ολοκληρώνεται μεταξύ του Οκτωβρίου του 2016 και του Φεβρουαρίου του 2017 και είναι αξίας 5.800 δολαρίων ημερησίως, δηλαδή 3.731 δολάρια ημερησίως πάνω από την τιμή spot. Η Diana αναφέρει πως τα δύο πλοία θα συνεισφέρουν το λιγότερο 2,37 εκατομμύρια δολάρια στα έσοδα της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ