• Business

    Der Spiegel: Σε συμφωνία Lufthansa και Γερμανική κυβερνηση – Πακέτο διάσωσης € 9 δισ.

    Carsten Spohr , CEO Lufthansa

    Carsten Spohr , CEO Lufthansa


    Σε συμφωνία μετά από πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις κατέληξε η γερμανική κυβέρνηση με τη Lufthansa προκειμένου να προχωρήσει το ζήτημα διάσωσης της μεγάλης αεροπορικής εταιρείας.

    Όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel, η συμφωνία προβλέπει ότι το γερμανικό κράτος θα συμμετέχει στην εταιρεία με ποσοστό 25% συν μία μετοχή και θα διαθέσει και επιπλέον κεφάλαιο, ενώ θα κατέχει και δύο θέσεις στο Εποπτικό Συμβούλιο.

    Η αεροπορική εταιρεία, η οποία έχει πληγεί βαρύτατα από τις συνέπειες του κορονοϊού, θα λάβει πακέτο βοήθειας από το γερμανικό κράτος της τάξεως των 9 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Η είσοδος του κράτους στην Lufthansa θα πρέπει πάντως να εγκριθεί και από τους μετόχους της, στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης.

    Το Spiegel αναφέρει ακόμη ότι υφυπουργός της κυβέρνησης μεταβαίνει στην Φρανκφούρτη, προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης στην εταιρεία. Επιθυμία του Βερολίνου είναι να υπάρξει πολύ γρήγορα τελική συμφωνία, προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο η εφαρμογή της. Το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις ήταν από την αρχή η συμμετοχή ή όχι του κράτους στην διοίκηση της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ