• Business

    Δέλτα Τεχνική: Πώς διατέθηκαν τα κεφάλαια του ομολογιακού των 6,5 εκατ. ευρώ


    Η «ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» ανακοινώνει, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εντός του εκτιμηθέντος χρονικού διαστήματος  η διάθεση του συνόλου των αντληθέντων κεφαλαίων που προήλθαν από την έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

    Τα αντληθέντα από το Δάνειο κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν από την Εκδότρια με κύριο σκοπό την κάλυψη αναγκών της επένδυσης της θυγατρικής της, με την επωνυμία «Δέλτα Αιολικά Πάρκα Δυτικής Πελοποννήσου ΑΕ» και δη για την υλοποίηση του έργου ανέγερσης και θέσεως σε λειτουργία αιολικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 12MW της ως άνω θυγατρικής, του οποίου η κατασκευή εξελίσσεται ομαλά και, ειδικότερα:

    ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΔ    (ποσά σε χιλ. €)

    Προορισμός κεφαλαίων

    Πληροφοριακό

    Τελική διάθεση

    1. Για τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας ΔΕΛΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε.

    3.975

    3.975

    1. Για τη συμμετοχή στην κάλυψη ΚΟΔ μειωμένης εξασφάλισης, της θυγατρικής εταιρείας ΔΕΛΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε. (χορήγηση ενδοομιλικού δανείου)

    2.222

    2.222

    1. Για την αποπληρωμή μέρους υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού της εκδότριας Εταιρείας

    303

    157

    1. Για κάλυψη μέρους των δαπανών  έκδοσης

    146

    ΣΥΝΟΛΟ

    6.500

    6.500

    Επισημαίνεται ότι το  ύψος των δαπανών έκδοσης, ιδίως λόγω της έκτασης και εύρους των αρχικών και συμπληρωματικών ελέγχων, διαμορφώθηκε τελικά σε 239 χιλ. ευρώ, σε σχέση με την αρχική εκτίμηση των 80 χιλ. ευρώ που περιλαμβάνεται στο Πληροφοριακό Έγγραφο του ΚΟΔ. Η Εκδότρια από το ως άνω ποσό κάλυψε από τα ταμειακά της διαθέσιμα το ποσό των 93 χιλ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσό των 146 χιλ. ευρώ καλύφθηκε από τα αντληθέντα από το Δάνειο κεφάλαια. Η ως άνω μεταβολή ως προς την χρήση σε σχέση με τα προβλεπόμενα στο Πληροφοριακό Έγγραφο αξιολογείται ως επουσιώδης όχι μόνο λόγω του ποσοστού που αντιπροσωπεύει (1,6% του συνόλου των αντληθέντων)  αλλά και διότι ουδόλως επηρέασε τον βασικό προορισμό των αντληθέντων  κεφαλαίων (κατηγορίες  1 και 2).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξελίξεις στον Όμιλο Καλογρίτσα: Υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα για τον Τοξότη;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικό Κτηματολόγιο: Ζητούν να γίνει μέσα σε 3 χρόνια ό,τι «παλεύουν» εδώ και 23!



    ΣΧΟΛΙΑ