• Business

    ΔΕΗ: Στα 8,56 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο – Στα 644,2 εκατ. ευρώ τα επαναλαμβανόμενα EBITDA

    • NewsRoom
    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ


    Στα 8,56 δισ. ευρώ  διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ στο εννεάμηνο του 2022, καταγράφοντας αύξηση 131,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Στο τρίτο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών διοαμορφώθηκε στα 4,170 δισ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 177,3%.

    Τα επαναλαμβανόμενα EBITDA ενισχύθηκαν  στα 644,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, καταγράφοντας άνοδο 2,8% σε σχέση με το 2021, ενώ τα EBITDA υποχώρησαν κατά 36,2% στα 368,2 εκατ. ευρώ.

    Το καθαρό αποτέλεσμα μετά φόρων στο εννεάμηνο διαμορφώθηκε σε ζημιές 169,8 εκατ. ευρώ,  έναντι 42,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, αναφέρει:

    «Η λειτουργική κερδοφορία της ΔΕΗ επέδειξε ανθεκτικότητα για ένα ακόμη τρίμηνο, το οποίο ήταν το πιο δύσκολο μέχρι σήμερα από την έναρξη της ενεργειακής κρίσης με πρωτόγνωρες συνθήκες μεταβλητότητας και αβεβαιότητας», υποστηρίζει ο CEO.

    «Παράλληλα με την διατήρηση της κερδοφορίας εντός των στόχων που έχουν τεθεί, αυξήσαμε τις επενδύσεις σε έργα για την ενίσχυση της παρουσίας μας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς και για τον εκσυγχρονισμό του Δικτύου Διανομής.

    Μέσα σε ένα εξωτερικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, τόσο από την συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση όσο και από τις πληθωριστικές πιέσεις καθώς και τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχίζουμε την υλοποίηση του Στρατηγικού μας Σχεδίου καταγράφοντας πρόοδο και στους τρεις βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας.

    Στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ξεκίνησε η κατασκευή Φωτοβολταΐκού πάρκου 94 MW στην Πτολεμαΐδα, ενώ είναι σε τελικό στάδιο οι διαδικασίες για την επιλογή αναδόχου για το πρώτο cluster φωτοβολτα’ίκών πάρκων στο Αμύνταιο συνολικής ισχύος 210MW με αναμενόμενη έναρξη κατασκευής στο επόμενο δίμηνο. Παράλληλα, συνεχίσαμε την περαιτέρω ωρίμανση του χαρτοφυλακίου των έργων μας με την εξασφάλιση δεσμευτικών όρων σύνδεσης για άλλα 88MW και την υποβολή αιτήσεων για εξασφάλιση περιβαλλοντικών αδειών για άλλα 252MW.»

    Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ