• Business

    ΔΕΗ: Αλλαγές στην πολιτική πρόσληψης και αποδοχών των στελεχών ενέκρινε η Γενική Συνέλευση

    • NewsRoom

    Γιώργος Στάσσης. Επικεφαλής ΔΕΗ


    Μια σειρά από αλλαγές στο καταστατικό της Επιχείρησης ενέκρινε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα.

    Πλέον, σύμφωνα με τις αλλαγές που πήραν το πράσινο φως από τους μετόχους, στη ΔΕΗ ξεκινά τη λειτουργία της η επιτροπή υποψηφιοτήτων, η οποία θα περνά «από κόσκινο» τα υποψήφια μέλη του Δ.Σ., θα αξιολογεί το μέγεθος και τη σύνθεσή του, αλλά και θα υποβάλλει προτάσεις για την πολιτική πολυμορφίας.

    Παράλληλα, σύμφωνα με το νέο καταστατικό, αναβαθμίζεται η επιτροπή υποψηφιοτήτων, ενώ αλλάζει η πολιτική της επιχείρησης για τη διαδικασία πρόσληψης και την πολιτική αποδοχών των στελεχών της εταιρείας.

    Επίσης θεσπίζεται νέα πολιτική αποδοχών, ενώ καταρτίζεται έκθεση αποδοχών για τα μέλη του Δ.Σ., τους αναπληρωτές διευθύνοντες, τους γενικούς διευθύνοντες, τους διευθυντές και τους βοηθούς διευθυντές, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων.

    Αναβαθμίζεται επίσης ο ρόλος της Επιτροπής Ελέγχου.

    Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ανακοινώθηκε η τοποθέτηση στο Δ.Σ. του Γ. Καρακούση στην θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

    Την αντίθεσή του σε μια σειρά από τις προτεινόμενες αλλαγές εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδης, Όπως ξεκαθάρισε ο  γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Α. Καρράς, η παρέμβαση του κ. Αδαμίδη έγινε με την ιδιότητά του ως μετόχου και όχι με εκείνη προέδρου της ΓΕΝΟΠ, η οποία δεν έχει λάβει αποφάσεις σε σχέση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.



    ΣΧΟΛΙΑ