• Business

    Δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ προς την Alpha Bank Romania από την Παρευξείνια Τράπεζα

    • NewsRoom
    alpha bank

    Alpha Bank


    Δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank Romania, μέλος του ομίλου της Alpha Bank, χορηγεί η διακρατική Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου (ΤΕΑΕΠ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με στόχο την αύξηση της δυνατότητας χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στη Ρουμανία. Τα κεφάλαια αυτά, που αυξάνουν στα 100 εκατ. ευρώ το ύψος των συνολικών χρηματοδοτήσεων της ΤΕΑΕΠ προς τις ρουμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα χρησιμοποιηθούν για χρηματοδότηση επενδύσεων και κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης στους τομείς της βιομηχανίας και παραγωγής, της γεωργίας και της παροχής υπηρεσιών.

    “Η ανάπτυξη του τομέα των ΜΜΕ στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου αποτελεί μια από τις στρατηγικές προτεραιότητες της ΤΕΑΕΠ ως περιφερειακής αναπτυξιακής τράπεζας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινάμε τη συνεργασία με την Alpha Bank Ρουμανίας, για να βελτιώσουμε από κοινού την πρόσβαση σε κεφάλαια για τις μικρές επιχειρήσεις της Ρουμανίας και να συμβάλουμε στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στην αύξηση της εξαγωγικής ικανότητας και ανταγωνιστικότητας και στην οικονομική ανάπτυξη” επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, Ντμίτρι Πάνκιν (Dmitry Pankin).

    “Η Alpha Bank δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν σημαντική στήριξη στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα. Η συνεργασία με την ΤΕΑΕΠ συνάδει με τη συνεχή υποστήριξη της Τράπεζας στην ανάπτυξη της αγοράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η συμφωνία αυτή θα παράσχει, επίσης, στην Τράπεζα μια πιο διαφοροποιημένη πηγή χρηματοδότησης, προερχόμενη από διεθνείς δανειστές” δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Alpha Bank Romania, Περικλής Βούλγαρης.

    Η Alpha Bank Romania S.A, η οποία ανήκει στην Alpha Bank Greece, ιδρύθηκε στη Ρουμανία το 1994. Το δίκτυο της Τράπεζας αποτελείται από 130 υποκαταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Η Alpha Bank Romania έχει βαθμολογία Ba3 (με σταθερή πρόβλεψη) από τη Moody’s.

    Η Παρευξείνια είναι διακρατική τράπεζα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στην οποία μετέχουν 11 κράτη. Οι χώρες Ελλάδα, Ρωσία και Τουρκία κατέχουν τα υψηλότερα μερίδια στην Τράπεζα, στην οποία μετέχουν ακόμη το Αζερμπαϊτζάν, η Αλβανία, η Αρμενία, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ουκρανία και η Ρουμανία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί Βαρδινογιάννης, Διαμαντίδης και Χατζηγιάννης αγοράζουν τώρα τάνκερς παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάλυση: Γιατί οι τράπεζες στην Ιταλία πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H HSBC αναβάθμισε Eurobank, Εθνική και Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ