• Business

    Δ. Διαμαντίδης: Με ποιες κινήσεις ισχυροποιεί τη θέση του στη ναυτιλιακή αγορά

    Διαμαντής Διαμαντίδης

    Διαμαντής Διαμαντίδης, εφοπλιστής Delta Tankers Ltd. και Marmaras Navigation


    Ο Έλληνας εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης προσέθεσε το όνομά του στη λίστα με τα ηχηρά ονόματα που αγοράζουν capesize bulkers μέσα στο 2016, όπως θεωρούν και οι brokers.

    Το όνομα της Marmaras Navigation συμφερόντων Διαμαντίδη συνδέθηκε έντονα αυτή την εβδομάδα με την εξαγορά του 175,200-dwt Klara Selma (ναυπηγημένο το 2012) στην τιμή των 19 εκ. δολαρίων.

    Και ενώ η εξαγορά αυτή δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, εν τούτοις η Marmaras θα μπορούσε μέσω αυτής να συμμετάσχει μαζί με τους συμπατριώτες της Γιάννη Αγγελικούση, Νικόλα και Θανάση Μαρτίνου και Νικόλα Βαφειά στον αγώνα της επέκτασης στη συγκεκριμένη αγορά.

    Αυτή η εξαγορά γίνεται εν μέσω των σχολιασμών της Αγγελικής Φράγκου και του επικεφαλής της Braemar, James Kidwell, ότι οι τιμές των bulkers έχουν πιάσει πάτο.

    Την ίδια στιγμή οι brokers φέρνουν αυτή την εξαγορά ως ισχυρή απόδειξη ότι οι τιμές έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν. Κάποιοι ισχυρίζονται επίσης ότι η τιμή της εξαγοράς του 176,000 dwt C Prosperity (ναυπηγημένο το 2011) από την Zodiac Maritime ανήλθε στα 22 εκ. δολάρια και ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που ένα capesize bulker πωλήθηκε σε τόσο υψηλά επίπεδα.

    Ο κ. Διαμαντίδης έχει παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξαγορά μεταχειρισμένων capesize bulkers κατά τη διάρκεια της ύφεσης, με την πιο πρόσφατη προσθήκη στο στόλο του να είναι αυτή του 179,000-dwt Churchill Bulker (ναυπηγημένο το 2011) από την J Lauritzen στα τέλη του περσινού καλοκαιριού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/n-tsakos-thetiki-i-analites-gia-tin-ten-para-tis-miosis-ton-navlon/45990

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/andreas-stilianopoulos-i-eteries-krouazieras-stirizoun-akoma-tin-elliniki-agora/45939

     



    ΣΧΟΛΙΑ