• Business

    Credit Suisse: Βουτιά 38% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου

    • NewsRoom

    Thomas Gottstein, CEO Credit Suisse


    Βουτιά 38% εμφάνισε η Credit Suisse στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, καθώς η ελβετική τράπεζα δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από «σημαντικές αντιξοότητες του συναλλάγματος» αλλά και ραγδαία επιβράδυνση στη διαχείριση περιουσίας.

    Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν στα 546 εκατομμύρια φράγκα την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, χαμηλότερα από τα 680,7 εκατομμύρια φράγκα (747 εκατομμύρια δολάρια) που ανέμεναν οι αναλυτές.

    Ωστόσο, η Credit Suisse δήλωσε ότι η μεγάλη πτώση οφείλεται στο γεγονός ότι την ίδια περίοδο πέρυσι, έλαβε ώθηση 327 εκατομμυρίων φράγκων (358 εκατομμύρια δολάρια) από την πώληση της πλατφόρμας του InvestLab στον όμιλο Allfunds.

    Οι τιμές της μετοχής της Credit Suisse υποχώρησαν κατά 4,7% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης.

    Σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες, η Credit Suisse δήλωσε ότι θα πληρώσει το μέρισμα για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 στους μετόχους και σχεδιάζει ετήσια αύξηση μερισμάτων 5% για το επόμενο έτος. Ανέφερε επίσης ότι θα επανεκκινήσει το σχέδιο εξαγοράς μετοχών για να αυξήσει τις αποδόσεις των μετόχων το επόμενο έτος, δαπανώντας έως 1,5 δισεκατομμύρια φράγκα (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Το περασμένο τρίμηνο, η Credit Suisse δήλωσε ότι θα συγχωνεύσει το τμήμα συναλλαγών και τραπεζικών επενδύσεων και θα συνδυάσει τις λειτουργίες κινδύνου και συμμόρφωσης. Η συγχωνευμένη επενδυτική τραπεζική μονάδα σημείωσε αύξηση προ φόρων στα 370 εκατομμύρια φράγκα.



    ΣΧΟΛΙΑ