• Business

    Cosmedical: Πρόστιμο 300.000 σε γνωστό ινστιτούτο αισθητικής- Ο ρόλος της Βίκυ Χατζηβασιλείου (Video)

    • NewsRoom

    Βίκυ Χατζηβασιλείου


    Χρηματικό πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ επέβαλε σε βάρος της επιχείρησης “COSMEDICAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.”, η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων μετά από διερεύνηση καταγγελιών καταναλωτών.

    Η επιβολή του προστίμου έγινε “επειδή, κατά το χρονικό διάστημα της διετούς λειτουργίας της, υιοθέτησε παραπλανητικές και επιθετικές εμπορικές πρακτικές και είχε παραλείψεις τόσο κατά την διαφήμιση των υπηρεσιών της  μέσω, κυρίως, δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών, όσο και κατά την παροχή υπηρεσιών στην έδρα της.”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και προσθέτει:

    “Επιπλέον, η επιχείρηση παρέλειψε να παραδώσει στους πελάτες της αντίγραφο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθώς και το έντυπο αναιτιολόγητης υπαναχώρησης, εισέπραξε προκαταβολικά το συμφωνηθέν τίμημα των παρεχόμενων υπηρεσιών και δεν επέστρεψε τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά για τις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες σε περιπτώσεις συμβάσεων από τις οποίες οι συμβαλλόμενοι υπαναχώρησαν.

    Ενημερώνουμε τους καταναλωτές οι οποίοι θέλουν να λάβουν υπηρεσίες από ινστιτούτα αισθητικής ότι το ποσό της προκαταβολής που καταβάλουν στις επιχειρήσεις, πριν αρχίσει η εκτέλεση της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν εγγραφής, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος.

    Επίσης, οι καταναλωτές που έχουν λάβει υπηρεσίες αλλά  κατόπιν προέβησαν σε υπαναχώρηση ή καταγγελία της σύμβασης,  υποχρεούνται να καταβάλουν μόνο το κόστος των υπηρεσιών που αποδεδειγμένα τους παρασχέθηκαν.”

    Μάλιστα και τον Ιούνιο του 2020 το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανακοίνωσε  ότι επέβαλε χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους 250.000 ευρώ και σε άλλη εταιρεία που ανήκει στους ίδιους μετόχους.

    Στο ινστιτούτο αισθητικής και προσωπικής φροντίδας με την επωνυμία “GOLDEN CLINIC”- ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΚΛΙΝΙΚ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, επειδή:

    δεν χορήγησε στους πελάτες της αντίγραφο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών και το έντυπο αναιτιολόγητης υπαναχώρησης και

    δεν επέστρεψε τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά για τις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες και για τις συμβάσεις από τις οποίες οι συμβαλλόμενοι υπαναχώρησαν».

    H εταιρεία έχει τεθεί σε εκκαθάριση

    Το ενδιαφέρον όμως είναι , σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, ότι “η εν λόγω εταιρία δηλαδή η GOLDEN CLINIC με βάση τα στοιχεία του ΓΕΜΗ έχει τεθεί σε λύση και εκκαθάριση με απόφαση των εταίρων της η οποία ελήφθη στις 30/08/2018 και η οποία δημοσιεύτηκε στις 28/02/2019.”

    Εταίροι της ΙΚΕ η οποία ιδρύθηκε το 2015 είναι ο κ. Νικόλαος Κακαρίκος με ποσοστό 99% ενώ 1% κατέχει η κα Μούσα Μαρία-Τζαμιλέ η οποία ήταν διαχειρίστρια της ΙΚΕ και ορίστηκε και ως εκκαθαριστής.

    Με δεδομένο ότι η εταιρία έχει τεθεί σε λύση και εκκαθάριση το ερώτημα είναι αν θα εισπραχθεί το πρόστιμο των 300.000 ευρώ αλλά και πιο χρονικό διάστημα αφορά η επιβολή προστίμου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι έδρα της Golden Clinic δηλώνεται η οδός Ερμού 7 στην Αθήνα.

    Στην ίδια διεύθυνση στεγάζεται η Μονοπρόσωπη ΙΚΕ Focus Derma Clinic η οποία έχει ιδρυθεί τον Νοέμβριο του 2017 και έχει ως μοναδικό εταίρο και διαχειριστή τον κ. Νικόλαο Κακαρίκο.

    Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα και αυτή η εταιρία έχει τεθεί σε λύση και εκκαθάριση  με απόφαση που ελήφθη στις 28/8/2018 και δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ στις 4/9/2018.

    Ανατρέχοντας σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα κοσμικά διαβάζουμε το Φεβρουάριο του 2019 ότι  “Ο όμιλος “Cosmedical Clinic” – ο πιο σύγχρονος όμιλος κλινικών Αισθητική Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής στην Αθήνα – πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου στο “Πολιτεία Tennis Club” την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία ολόκληρου του προσωπικού, συνεργατών αλλά και πολλών επώνυμων φίλων από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

    Οι ιδιοκτήτες, Νατάσα Τάγιου και Νίκος Κακαρίκος μετέφεραν τις θερμότερες ευχές τους για μια υγιή και δημιουργική νέα χρονιά σε όλους τους υπαλλήλους και φίλους της εταιρίας ενώ παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες δράσεις του ομίλου “Cosmedical” σε κοινωνικό και εταιρικό επίπεδο στο πλαίσιο απολογισμού της προηγούμενης χρονιάς.

    Ακολούθησε η κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε από την αγαπημένη παρουσιάστρια και ambassador των “Cosmedical Clinic” – Βίκυ Χατζηβασιλείου η οποία ολοκληρώθηκε με την κλήρωση πολλών δώρων”. (δείτε το video παρακάτω).

    Από το ΓΕΜΗ δεν προκύπτει καμία εμπλοκή της κ. Χατζηβασιλείου στην συγκεκριμένη εταιρεία η σε οποιαδήποτε άλλη παρόμοια εταιρεία.

    Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ η Cosmedical Clinic συστάθηκε στις 30/08/2018 (όταν μπήκαν δηλαδή σε λύση και εκκαθάριση οι δύο παραπάνω εταιρίες) έχει την έδρα της επίσης στην Ερμού και μοναδικό ιδρυτικό εταίρο και διαχειριστή τον κ. Χριστόδουλο Κακαρίκο του Θεοδώρου ο οποίος στις 26 Μαρτίου 2019 πωλεί όλα του τα μερίδια στον αδελφό του Νικόλαο Κακαρίκο του Θεοδώρου.

    Σημειώνεται ότι για όλες τις παραπάνω εταιρίες δεν υπάρχουν δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία στο ΓΕΜΗ.



    ΣΧΟΛΙΑ